Древни ядрени войни ликвидирали живота на Марс?

Любители на конспиративните теории твърдят, че са видели „ядрен облак“ на повърхността на Червената планета

Снимка, на която се вижда облак, наподобяващ ядрена гъба след взрив, издигаща се от повърхността на Марс, взриви духовете сред любителите на конспиративните теории. Форуми, посветени на извънземния живот, твърдят, че фотосът е „доказателство“ за това, че преди много време на Марс е имало цивилизация, но тя може да е била унищожена в резултат на ядрена война.

На въпросната сателитна снимка се вижда увеличена част от Валес Маринър, каньон с дължина от 4000 километра. Тя е направена от Индийската организация за изследване на космоса.

Френският канал в Youtube UFOvni Disclosure направи кратък филм, който показва „облак от пушек“, като се твърди, че това е ядрена експлозия или извънземен метан. „Индийският спътник, който обикаля Марс, успя да хване с обектива нещо странно в гигантския каньон Валес Маринър на Марс“, се казва във видеото. „На снимката се вижда огромен гъбовиден облак и ние можем да спекулираме, дали това е много рядък пясъчен облак, причинен от вятъра, или е следствие от ядрена или метанова експлозия“, се казва още в клипа.

Снимката е направена по същото време, когато кометата Сайдинг-Спринг премина покрай Марс миналата година. „Когато кометата се приближи до Марс, НАСА прекъсна връзката“, казва UFOvni Disclosure. „Но д-р Фриц Хелмут Хемерих успя да направи видео от 1 200 метра в Тенерифе на Канарските острови, на което се вижда кометата веднага след контакта й с Марс и огромна експлозия“.

Д-р Джон Хорнър, астроном от Университета в Южен Куинсленд, Австралия, заяви пред the Express: „Колкото и да е интересно да си представим, че това е доказателство за ядрено оръжие на Марс... за съжаление това не е така“. По думите му, „облакът“ е оптична илюзия, причинена от ъгъла на кратер.

Теорията, че древна цивилизация на Марс е била унищожена при ядрена атака на друга извънземна цивилизация е доста популярна сред любителите на теориите. Миналата година, физикът Джон Бранденбург заяви, че, според него, древните марсианци, известни като Сидонци и Утопиянци, са били избити при атака, като доказателствата за геноцида могат да бъдат видени и днес.

През 2011 година ученият бе първият, който постулира, че червеният цвят на Марс може да се дължи на естествена термоядрена експлозия. „Повърхността на Марс е покрита с тънък слой радиоактивни субстанции, включително уран, торий и радиоактивен калий, като веществата са дошли от гореща точка на Марс. Ядрена експлозия би могла да разпръсне веществата из цялата планета“, каза той тогава пред Фокс нюз.

След това ученият доразви своята теория до ниво, според което експлозията не е имала естествен характер, а по-скоро е била организирана от интелигентна извънземна раса. Според Vice, изводите в последния му доклад казват, че ядрените изотопи в атмосферата, говорят за тестове на водородна бомба и може „да са пример за това, как цивилизация е била унищожена от ядрена атака от космоса “. /blitz.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!