Мощна лечебна напитка и перфектен сутришен еликсир

куркума, канела, лимон, мед

Ще я получите като смесите топла лимонова вода и куркума. Тази напитка може да бъде ефективна като млякото с куркума. Ако не сте запознати с положителните ефекти на куркумата, ето и малко предистория.

Куркумата е жълто/оранжева подправка от Индия, принадлежаща към семейството на джинджифила. Мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали, известни като канцерогени, куркумата има също така антисептично и противовъзпалително действие.

Куркумата се използва широко в индийската кухня, но ако човек не яде индийска храна всеки ден, как може да включи тази прекрасна подправка в менюто си? Много просто! Като подправя с нея своята топла лимонова вода.

За да се увеличи нейният благоприятен ефект може да се добави и щипка канела, която има противовъзпалителни свойства и може да регулира нивото на кръвната захар.

Съставки:

Начин на приготвяне:

Към топлата вода се добавят куркумата, лимоновия сок и меда (плюс канелата). Разбъркват се добре. Куркумата се утаява на дъното на чашата, така че питието се разбърква докато се пие. Изпива се докато е още топло.

Куркумата придава на лимоновата вода мек вкус и има положителен ефект върху всяка система в тялото. Добавянето на тази мощна подправка към диетата си е едно от най-добрите неща, които можете да направите за вашето здраве.

http://www.healthyfoodhouse.com/warm-lemon-water-turmeric-powerful-healing-drink-and-perfect-morning-elixir/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!