Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Калциев или натриев флуорид

флуорид

Ето още един пример за превантивна здравна грижа за масите. Според множество изследвания на ученици, които са проведени в повече от 40 000 училища в САЩ, е доказано, че използването на  флуорид  не дава положителен резултат за профилактиката на зъбите.

Фактите показват, че повдигнатия шум за снабдяването с флуорид  като стоматологична профилактика не само че е било мит, а в действителност вече се превръща в огромен скандал.

Кампанията за обогатяване с флуорид на водата в САЩ започна с развитието на т.нар. алуминиева индустрия, в резултат на която се получава огромен излишък от натриев флуорид.

В същото време се констатирало, че някои малки градове в САЩ са били населени с хора с отлични здрави зъби, а в отговор на въпроса коя е причината за това, се доказало, че питейната вода съдържа достатъчно флуорид, но този флуорид е бил калциев флуорид. Явно алуминиевата индустрия не се интересува от разликата в двата вида  флуорид , защото проблемът й е какво да прави с излишъка от натриев флуорид?

Решението, изглежда, е било много лесно, защото, обосновавайки се на профилактичното значение на флоуриа, днес този натрив флуорид се продава за 3 цента на килограм и носи приход от 15 милиона долара годишно. Но никак не е за пропускане фактът, че този вид флуорид се използва и като ингредиент в мишата отрова, разрушава метаболизма и се явява много токсичен за хората. Последното се знае още от времето на Втората световна война, когато нацистките изследователи откриват, че когато се дава натриев флуорид на затворниците, те стават пасивни, лесно поддаващи се на контрол.

А сега само за сведение - този натриев флуориде ингредиент във всички зъбни пасти, произвеждани в САЩ и даже бива добавян в питейната вода. По този начин алуминиевата индустрия става още по-богата, а в същото време хората се поддават още по-лесно на контрол.

И ако от казаното дотук не сме разбрали нищо, то едно е сигурно - състоянието на зъбите не се подобрява. Нещо повече, не само че не води до подобрение, но натриевият флуприт, тъкмо обратното, разклаща здравината на зъбите, увеличава броя на заболелите от болестта на Алцхаймер.

И така: не пийте вода, в която знаете, че има флуорид, най-малкото използвайте филтър.

http://illuminatibg.blogspot.com.au/2015/02/blog-post_41.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!