Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Война между Русия и Украйна никога няма да има! Порошенко: (Не си познал) Ще си върнем Крим! Захарченко: Украйна остана без оръжие и чака от САЩ

Путин, Порошенко

Ivan Sotirov: Най-доброто за тези дни което четох:
Двама обсъждат международната политика:????????-???????????????�?
- Украйна води война с Русия.
- И как е ситуацията?
- Украйна губи дотук 2 милиона жители, Крим, няколко хеликоптера и самолета, няколко десетки бтр-а и танка, няколко десетки хиляди убити войници и в близко време се очаква две области да поискат отделяне.
- А Русия?
- Русия още не се е включила.

Путин: Война между Русия и Украйна никога няма да има!

Европа също няма интерес от този конфликт, каза руският президент

Президентът на Руската федерация Владимир Путин смята, че военен конфликт между Русия и Украйна никога няма да има, пише ТАСС.

"Аз смятам, че такъв апокалиптичен сценарий едва ли е възможен и се надявам, че никога няма да се случи", каза той.

Руският президент изрази увереност, че засега няма необходимост да се предприемат екстрени дипломатически мерки по урегулирането на ситуацията в Украйна или провеждането на среща "Минск 3". Според него европейските страни са също толкова заинтересовани за нормализацията на ситуацията в Украйна, колкото и Москва. "Никой няма нужда от конфликт в периферията на Европа", каза Путин./БЛИЦ

Порошенко се изрепчи: Ще си върнем Крим!

Чака го военен съд, отвръща на заканата губернаторът Сергей Аксьонов

Президентът на Украйна Петро Порошенко определи референдума през март 2014 г. за присъединяване на Крим към Русия като „фарс за прикриване на откритата агресия на Русия срещу Украйна" и се зарече никога да не го признае. Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов обаче отвърна, че Порошенко го чака военен съд, съобщи агенция „Интерфакс".Украинската държава непременно ще си върне контрола над „временно окупирания Крим", след което полуостровът ще се развива и застроява, каза Порошенко в обръщение към нацията по повод първата годишнина от Майдана.

Президентът е убеден, че „цивилизованото развитие на Крим е възможно само в състава на независима и неделима Украйна". По думите му „окупаторите ще бъдат привлечени под отговорност". „Онези, които сега „национализират" собствеността на украински граждани, предприятия, учреждения и органи на властта, които добиват пиратски полезни изкопаеми от украинския шелф, които въпреки националното и международното право използват други ресурси на Украйна в Крим, трябва да знаят, че ще им се наложи да връщат всичко, което са взели незаконно, и да отговарят за деянията си", каза той.

Обещахме му кримски трибунал. Ще го доведем тук и ще го съдим, закани се Сергей Аксьонов по адрес на президента Порошенко. „Крим никога няма да се върне в Украйна, защото се върна в родината", каза той по повод отбелязването в Севастопол на първата годишнина от началото на Кримската пролет. На 23 февруари 2014 г. митинг на Народната воля заяви, че Севастопол отказва да се подчинява на новите власти в Киев.

На 23 февруари Русия празнува Деня на защитника на Отечеството. /БЛИЦ

Захарченко: Украйна остана без оръжие и чака от САЩ

Според главата на ДНР американците вече са започнали да доставят боеприпаси и въоръжение

Украйна иска оръжие от САЩ, тъй като у нея не е останало никакво, каза главата на самопровъзгласената Донецка народна република Александър Захарченко, цитиран от ТАСС.

"Украйна вече изгуби много оръжия в Ивайловск, Дебалцево, така че вече почти не й остана", казва той. Захарченко също така отбеляза, че "САЩ са започнали да осъществяват мащабни доставки на боеприпаси и въоръжение за Украйна."

"Това ще доведе до ескалация на конфликта, още смърти, още престрелки. Ние ще информираме ООН и европейските лидери, които станаха гаранти за съблюдаването на минските договорености", каза той./БЛИЦ

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

Шефът на Raiffeisenbank: САЩ ще се борят с Русия до последния европеец

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!