Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НАТО: Трета световна война ще има, ако нападнем Русия! - Руски генерал: Армията ни е в бойна готовност

Готови ли са силите на НАТО за битка с Русия?

НАТО готови за военни действия срещу Русия, но се притесняват от трета световна война

НАТО обяви, че има готовност да води военни действия срещу Русия, но се тревожат, че една такава офанзива би довела до трета световна война.

Това, за което от месеци анализатори предупреждават, най-накрая официално бе признато от британския генерал и командир на силите на НАТО Ейдриън Брадшоу.

В интервю за „Гардиън“ той признава, че не само руската армия е по-подготвена за широкомащабни военни действия, но също така е в състояние да предизвика глобален конфликт. В същото време британската армия, която е най-силна за момента в Европа, има доста по-малко потенциал и средства. А също така е принудена да воюва на няколко фронта, както и останалите страни от военния съюз.

И докато Владимир Путин очевидно не се притеснява да воюва и да жертва животите на цивилни и военни, за да запази Русия позициите и влиянието си в Прибалтика, военните ръководители на НАТО не се решават на подобна агресивна реакция под страх от трета световна война. Изходът от която може да се окаже непредсказуем, както за евро-азиатската държава, така и за Алианса.

Още повече, че вече има съмнения, че руската армия може да нападне и територии на НАТО в Източна Европа.

Вашингтон също започна да прави отстъпки от агресивния тон. Говорителят на държавния департамент на САЩ Джен Псак, заяви, че няма конфликт между Русия и НАТО за ситуацията в Украйна. Тя заяви също така, че между двете страни има дългогодишно сътрудничество и приятелски отношения, но признава, че „незаконното нахлуване на територията на Украйна е причинило голяма тревога в международната общност, включително и сред много членове на НАТО.“, цитират от „РИА Новости“. 

Само преди два дни Джон Маккейн, както и други военни от Пентагона бяха категорични, че примирието от Минск няма да издържи и трябва да се поеме твърд курс срещу Русия, а САЩ да се намеси директно в украинската криза. В Белия дом обаче започнаха да търсят мирно решение на проблема, тъй като рискът от международен конфликт се оказа по-голям от предвиждания.

След като най-накрая и във Вашингтон осъзнаха, че инвазия срещу Русия, дори и в защита на Украйна, би довела до избухване на трета световна война, никой не иска да драсне клечката кибрит, която да запали цялата планета.

По тази причина ЕС продължава да налага икономически и финансови санкции на Русия и да порицава Кремъл заради атаките срещу Киев. А от Белия дом обявиха, че приоритет номер едно им е борбата с Ислямска държава, която се превръща във все по-глобална заплаха и продължават да си сътрудничат в редица области с Кремъл.

По всичко изглежда, че Владимир Путин е спечелил войната, още преди тя да бъде обявена. Остава само да видим, ще продължи ли да отстоява Украйна правото си да влезе в ЕС, или ще отстъпи временно, за да няма повече кръвопролития. До настъпването на друг удобен момент. /razkritia.com/

Руски генерал: Армията ни е в бойна готовност

Трябва да имаме възможност за своевременна реакция, заявява зам.-министърът на отбраната

Всички тилови и ремонтни подразделения на руската армия са в постоянна бойна готовност. Това заявява пред тв канал "Звезда" зам.-министърът на отбраната на Русия Дмитрий Булгаков.По думите му - към настоящия момент в руската армия съществуват 22 вида различно обезпечаване. Те се делят на две основни групи - общовойскови и специални. В първата група влиза материално-техническата база, универсална за всеки войник, матрос или летец. Във втората се числят позиции, отнасящи се само за определен вид или род войски. Системата е построена така, че всеки военен да има всичко необходимо, докато носи службата си.

"Нашата цел е да имаме готовност за своевременна реакция - в защита на нашата родина", подчертава генералът.

В руската армия вече няма ботуши, партенки и шинели. След разработването на единен стандарт за носенето на военната служба всеки военен може да подбере съответния комплект за своята служба.

През последните години е изменена из основи и системата за ремонт на бойната техника. Поради факта, че новите образци, постъпващи на въоръжение, са технически и конструктивно доста по-сложни, повечето от тях не се ремонтират във воинските части, а се поемат от военната промишленост. /БЛИЦ

САЩ заплашиха Русия с нови „сериозни санкции“

Нови „сериозни санкции“ срещу Русия заради конфликта в Украйна готвят САЩ. Това заяви американският държавен секретар Джон Кери, цитиран от световните агенции. „Очаквам през следващите няколко дни президентът  Обама да вземе решение“, каза Кери на пресконференция в Лондон. „Уверен съм, че ще бъдат предприети някои допълнителни стъпки в отговор на нарушеното примирие“, добави дипломатът.

Проруските сепаратисти спазват примирието, постигнато с помощта на Германия и Франция, единствено в „няколко зони“, казва той. „Ако този провал продължи, ще има допълнителни последствия, включително такива, които ще засилят натиска върху вече затруднената руска икономика“, добави Кери. /blitz.bg/

Ivan Sotirov: Най-доброто за тези дни което четох:
Двама обсъждат международната политика:
- Нещо ново?
- Украйна води война с Русия.
- И как е ситуацията?
- Украйна губи дотук 2 милиона жители, Крим, няколко хеликоптера и самолета, няколко десетки бтр-а и танка, няколко десетки хиляди убити войници и в близко време се очаква две области да поискат отделяне.
- А Русия?
- Русия още не се е включила.

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

Шефът на Raiffeisenbank: САЩ ще се борят с Русия до последния европеец

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!