Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Говориш срещу правителството, значи си престъпник

Плевнелиев и Столтенберг

Говоренето срещу командния център на НАТО вече се квалифицира като криминално поведение.

Поне така е според думите на министъра на отбраната Николай Ненчев и тези на първия ни дипломат Даниел Митов. В интервю за в. 24 часа Ненчев отправи неприкрита заплаха към преобладаващите пацифистки среди в нашето общество и критиците на ескалацията на военното напрежение от страна на НАТО.

Пред медията Ненчев заявява, че критиците на действията на българското правителство щели да попаднат „под ударите на закона“ и че „заедно с най-развитите страни няма да допуснем хаос и паника да обхванат обществото ни“.

Гласовете у нас срещу въпросния център се засилиха след като правителството прие безкритично отредения от Пентагона статут на България като „фронтова държава“ по отношение на Русия.

В случая управляващите удобно забравят, че основно конституционно право на гражданите е свободата на словото и съвестта и правото да се търси и получава информация от тях. Сега те вместо да дадат на обществото отговори, възприемат все по-остър тон спрямо противниците на войната и критиците на правителствената политика, въвличаща страната във враждебни актове спрямо Руската федерация.

Така например от Брюксел и външният министър Даниел Митов се включи в хора и то с още по-арогантен тон. От белгийската столица той обяви, че несъгласията с политиката на правителството като „истерии покрай един координационен център с 40 служители“. Според него това било „безотговорно насаждане на омраза, паника и истерия в обществото“.
Както стана ясно и от интервюто на военния министър разполагането на команден център на НАТО в София не е свързано само с „папки и компютри“, а се очаква на българска територия да дебаркират „няколко десетки единици“ танкове и бронирана техника.

Вместо да обясни какво се случва, Митов обяви, че поведението на критиците на правителството граничело с „криминално поведение“. От изявлението на външния министър проличава и дълбоко неуважение към политическия плурализъм и демократичното право на опозиция спрямо властта, като си позволява да разпореди на обществото такова „политическо поведение да се прекрати моментално, тъй като не е зряло и излиза отвъд рамките на нормалността“. /silnabulgaria.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!