Тренчев: Спрямо българския народ се извършва геноцид. Тренчев сравни България със загубила война държава

- Около 70% от домакинствата не разполагат с доходи за нормална издръжка... Промените след 1989 година бяха извършени с цинизъм и жестокост, смята синдикалистът

Спрямо българския народ се извършва геноцид.

България е в състояние на победена страна след дълга и унищожителна война - загубила милиони от своето население, с намален трудов потенциал и без обща кауза. Това заяви президентът на КТ Подкрепа д-р Константин Тренчев по време на 9-тия конгрес на синдикалната организация.

„Минималната работна заплата е по-ниски от тази в страни от Третия свят. Около 70% от домакинствата не разполагат с доходи за нормална издръжка. За последните шест години над 3000 лекари са напуснали страната", допълни още д-р Тренчев.

Синдикалният лидер коментира още, че в Европа се заражда нова левица и десница, което ясно показва,

че сегашните управленски модели не са успешни. Над 900 делегати участват в конгреса, който ще продължи до 10-и февруари.

Очаква се във вторник да бъдат обявени новите президент и вицепрезидент, след като д-р Тренчев обяви окончателното си оттегляне от ръководството. За мястото на Тренчев се спряга името на сегашния му заместник Димитър Манолов./БЛИЦ

Тренчев сравни България със загубила война държава

Промените след 1989 година бяха извършени с цинизъм и жестокост, смята синдикалистът

Вследствие на извършващата се неолиберална революция България днес е в състояние на победена страна след дълга и унищожителна война, загубила милиони от своето население, с драстично намален трудов и икономически потенциал, без обща кауза, с потъпкан национален дух, примирена и приела своето поражение. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев в словото си при откриването днес на Деветия конгрес на синдиката.

"В страната беше създадена върхушка, самонарекла се елит от политици, бизнесмени, лица, свързани с бившата Държавна сигурност и БКП, за която българският народ не представлява никаква значима ценност, каза президентът на синдиката. Промените в България бяха извършени с цинизъм, жестокост и грабеж, рядко срещани в историята, с грубо потъпкване на всички човешки права, с пълно незачитане на нуждите, болките и страданията на хората", допълни той.

"Денонощно ни облъчва масирана пропаганда, която ни убеждава, че сме народ без значимост, жалък и посредствен. Нараства ескалацията на опитите за разбиване единството на българската нация, стигащи до открити провокации. Великата българска армия, страшилище за врагове и съюзници, не съществува. Спрямо българския народ се упражнява геноцид", каза още синдикалистът.

Прекъсвам със синдикализма и се връщам към науката, потвърди пред  TV7 президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев. Днес той празнува своя 60-годишен юбилей. Твърди, че няма да спре да работи – въпросът е какво да работи.

Признава, че преди четвърт век е имал успешна медицинска кариера, но се отказал своята голяма любов в името на това – да бъде свободен. Затова и започнал обществена дейност, въпреки че тя не му била по сърце. Със синдикална дейност започва да се занимава още преди настъпването на демократичните промени у нас, а антикомунистическия профсъюз "Подкрепа" създава на 8 февруари 1989 г.  /БЛИЦ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!