Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Позор: Швеция има 10 държавни автомобила, Германия по-малко от хиляда, България хиляди…

Само в България политиците се обгрижват като в Ориента – бюджетът на НСО два пъти по-голям от този на разузнаването

колите на властта
От българите с любов!

Швеция (9.5 млн. души) има 10 държавни автомобила, Германия (80 млн. души) има малко над 900, България (7 млн. души) хиляди служебни возила…

Информацията за точния брой у нас не е публична!

Шведските държавни служители и политици ползват градския или собствен транспорт.

В България всякакви съветници (на раздутите кабинети в правителството), парламентарни секретари, шефове на безбройни дирекции и териториални управления, депутати, агенции използват служебни автомобили с пари на данъкоплатците.

Всеки автомобил си има шофьор със заплата, гараж, нови гуми всяка година, бензин, винетки, гражданска отговорност, каско… Аман!!!

През 2014 хърватското правителство одобри радикална реформа за намаляване на разходите чрез съкращаване на служебните авомобили и начина на тяхното използване. Премиерът и вицепремиерът ще могат да използват автомобил от горен среден клас с личен и служебен шофьор 24 часа на ден. Министрите и държавни чиновници от втора група също ще използват 24 часа кола с шофьор, но само от среден клас. Държавните служители от т.нар. трета група ще имат право на кола изключително за служебни цели.

Не е справедливо! /Общество.нет

Само в България политиците се обгрижват като в Ориента – бюджетът на НСО два пъти по-голям от този на разузнаването

Бившият военен министър и експерт по сигурността Бойко Ноев обяви в предаването Референдум по БНТ, че в НСО работят 1200 човека, които съществуват за охраната на 5 човека на висши държавни постове. Още по-скандалните данни, изнесени от Ноев са, че бюджетът на службата за охрана е 40 милиона лева на година или два пъти повече от бюджета за разузнаване (20 милиона).

Още преди време Ноев заяви, че НСО не може да съществува в този си вид и трябва да мине на подчинение на МВР.

Ключовото му изречение: „Не може привилегиите на властта да струват повече от сигурността на държавата“

В нормалните страни, като Холандия например, тази част от охраната са малки елитни части. Не са необходими хиляда души, за да охраняват трима души, заяви още той. Аз съм категоричен, че НСО трябва да отиде към полицията. НСО не трябва да съществува в този си вид, категорично заяви той преди година в ефира на БТВ.

Кой ли го чува? Политици, които се пазят от народа по този начин има само в Ориента, където пазвантите са по-важни от разузнавачите. /Общество.нет

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!