Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Димитри Иванов: Цукалото и смъртта

Димитри Иванов

Включих радиото да чуя новините по Властелина на ефира. Една от властелинките питаше дали политиците са си свършили работата. Едно време аз така питах моето синче Асенчо, когато седеше на цукалото.

В новините споменаха годишнината, откакто Червената армия освободи концлагеристите в Освиенцим, Auschwitz на немски. Идеята да поддържа чистотата на расата е скандинавска. Шведите чрез хирургическа операция правели непълноценните индивиди да нямат потомство, немците по-късно започнали да използват човешкия материал за научни експерименти и за индустриална суровина. Освиенцим е в стари казарми в южна Полша; немците ги преустроили в лагер, на входа направили арка с железен надпис Arbeit macht frei. Вдясно има две складови помещения, едното е пълно с човешки коси, друго с детски обувчици, две цукала от порцелан с изрисувани цветенца.

А пък аз мислех, че само сапун са правили от евреите и абажури от човешка кожа. Един милион човешки същества преработили в Освиенцим. Геноцид като турския над арменците 30 години преди Освиенцим. Но турският геноцид над арменците бил примитивен и мъчителен, клали с ятагани, жените и децата умирали от студ в снега, а в Освиенцим на входа пише, че работата ще те направи свободен, Arbeit macht frei. Остригват те, дават ти сапун, вкарват те в обширно приземие с душове, от дюзите на тавана пускат Zyklon-B I.G. Farben AG и работата върви хуманна, индустриална, рационална. Преди холокоста и преди арменския геноцид имало жестоки еврейски погроми в Русия, Източна Украйна и Полша.

Поляци, които сега управляват Полша, не допуснаха руско присъствие на възпоминанието на деня, когато Червената армия освободи оцелелите лагерници в Освиенцим. За да угодят на САЩ, тези поляци казаха, че не Червената армия, а украинците били освободили оцелелите лагерници в Освиенцим. Отнесоха се към историята като дете към цукалото си... Защо преиначават историята? Защото, както казал Оруел, който контролира миналото, той контролира бъдещето. Бъдещето е световна война. Това го проумя вече и Горбачов, който капитулира безвъзмездно срещу голи обещания и бе измамен. Елцин подари Русия на неколцина евреи срещу обещание да не бъде съден, предаде властта на Путин срещу подобно обещание. Но ако се вгледате в плана на Вашингтон или в банкнота на един щатски долар, ще видите юдеомасонски знаци. На наближаващата световна война може да се гледа и като на спор между евреи. Тези в Световната банка и МВФ казаха на руските: Вие благодарение на нас забогатяхте повече от нас, купувате яхти, острови, футболни отбори, имоти на Запад, децата ви учат при нас. Всичко това ще ви го вземем, ако не махнете Путин, който пречи да разфасоваме Русия и да й вземем природните богатства.

Комунистическа България не безвъзмездно, а срещу долари, платени от US еврейски организации, позволи на българските евреи да емигрират; ако не знаете. Лошо е за една страна да си няма евреи. Няма да ви натоварвам с цитати от италианската ренесансова литература, но един флорентинец казал презрително за един Модена: Той няма евреин. Сиреч няма финансист. Не е вярно, че италианците измислили банките и вместо да носиш пари в джоба си до Виена, получаваш ги от тамошен евреин. Шейлок, "Венецианският търговец" на Шекспир, е евреин. Гад Зееви, комуто българи харизаха авиолинии "Балкан" заедно с ценните им слотове (права за достъп до световни летища), после осъди България.

Желю Желев беше президент, когато в България дойде Лешек Балцерович, бащата на полската шокова терапия. Отидох в президентството с камери, осветление и тъй нататък. Балцерович каза България да се декомунизира и демократизира като Полша. Усъмних се дали това ще стане, понеже полските селяни не бяха колективизирани като българските. После Желю, който си беше селски човек, той като мен можеше да лови мренки в подмолите, каза: Връщаме земята в реални граници и почна разграбването. Куче влачи диря няма.

Полша беше най-успешна в прехода си. В целия ЕС нейният БВП не падна в породената от САЩ световна криза. Поляците дотолкова напреднаха в усвояването на "демократичните" евроатлантически "ценности", че скоро ще могат гласуват за транссексуален полски президент/президентка. С подкрепата на "Зелените". Anna Grodzka, the first transgender Member of Parliament in Poland, plans to run for the president. Отвратих се от "умните и красивите" българчета, когато те окупираха Софийския университет и омацаха паметника на Червената армия, освободителка на лагерниците в Освиенцим.

Тръгнахме за САЩ Желю, Бойко Станкушев и аз. Забавиха ни на escale в Канада и Бойко кипна: "В самолета е коскоджамити президент на България!" А канадците вдигат рамене, те били франкофони. Но Бойко Станкушев е драка: Джимо, ела ти, щото говориш и английски, и френски. После канадските летищни служители ме заобикаляха като чумав. После летейки към САЩ, елегантен мъж ми подаде картичката си - еврейско име, офиси в Калифорния и Вашингтон. Искал да говори с българския президент. Желю се съгласи, той никога не важничеше. Но когато елегантният предложи България да купи употребявани, още годни еърлайнери, и сделката щяла да взаимноизгодна, Желю Желев прекъсна разговора. Почтен човек беше, не беше за политик.

Той не беше в България, когато се самоуби синчето ми Асенчо, вече атлетичен красавец, който ми се похвали:

- Татко, вече мога да правя седем лицеви опори.

- Аз четиринайсет - и станах да му покажа.

- Ама, татко, не на две, а на една ръка.

Желю ми прати телеграма, че разбира какво нещастие ме е сполетяло. И неговата дъщеричка се самоубила. Понякога природата тръгвала против себе си. Това не го разбрах. Твърде философско ми идва.

DI copyright, segabg.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!