Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ поставиха България на фронтовата линия

НАТО трябва да разположи командни пунктове и да създаде войски за бързо реагиране в шест европейски страни, заяви Виктория Нюланд.

"Ние трябва възможно най-бързо да създадем командни и контролни центрове във всичките шест страни по фронтовата линия", каза американският помощник-държавен секретар по въпросите на Европа и Евразия в рамките на дискусия в Института "Брукингс" в Ню Йорк.

Въпреки че Нюланд не каза кои са въпросните 6 държави, с оглед на факта, че преди дни България се съгласи да приеме команден пункт на НАТО на своя територия, може да се заключи, че страната ни е една от тях.

Според Нюланд всички членки на НАТО трябва да изпълняват своите задължения в алианса и да дадат своя принос за създаването на нови "сили за бързо реагиране, които бързо да отговарят на предизвикателствата в проблемните точки" по света.

Нюланд подчерта, че НАТО е отбранителна организация, чиято цел е да се противопоставя на агресията, но че ако тази политика не работи, алиансът трябва да бъде в готовност да реагира.

Американският заместник външен министър допълни, че САЩ подкрепят диверсификацията на газовите доставки за България чрез изграждането на интерконектор на границата с Гърция, за да се намали зависимостта на страната от Русия.

"За тази цел САЩ подкрепят изграждането на интерконекторната връзка между България и Гърция, като този начин ще се позволи на България да получава газ, внасян през терминалите за втечнен природен газ на територията на Гърция, както и планът за изграждане на още един такъв терминал на остров Крък /Хърватия/", посочи Виктория Нюланд. /darikfinance.bg

Началникът на отбраната призна: Проверяваме по документи възможностите за мобилизация

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

Шефът на Raiffeisenbank: САЩ ще се борят с Русия до последния европеец

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!