Следвайте "Буднаера" в Телеграм

10 000 украински силоваци в "чувал" край Дебалцево

Хакерите от "Киберберкут" са източили данни за големите загуби на киевските войски в жива сила и техника

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) търпят поредното съкрушително поражение в Донбас.

Това сочат документи и отчети, които хакерската група "Киберберкут" е източила от компютъра на главния военен прокурор на Украйна Анатолий Матиос, съобщава lifenews.ru. На сайта на "Киберберкут" се посочва, че само в боевете през последните две седмици ВСУ са дали 1100 жертви, а над 100 танка са били унищожени от опълченците. Цитира се и заповед на първия заместник ръководител на антитерористичния център генерал лейтенант Попко до командири от различен ранг, с която им се забранява да дават официални коментари за медиите.

Министерството на отбраната на ДНР заяви от своя страна, че в района на Дебалцево може да попаднат до 10 хиляди украински военнослужещи, предаде Интерфакс. „Там има около 10 хиляди украински военнослужещи, но „чувалът“ още не е затворен. Ние забелязахме изтеглящи се подразделения. Бихме искали по-бързо да затворим „чувала“, с цел избягване на жертви. Що се касае до „чувала“, територията е голяма. Опитваме се бързо да го затворим, стрелбата от към Дебалцево намалява, но от Артьомовск все още се стреля“, заяви заяви началникът на политическото управление на министерството на отбраната на ДНР Едуард Басурин.

Заповедта, с която, според "Киберберкут", се забранява на украинските командири да дават коментари за медиите

От щаба на АТО категорично отричат информацията за обкръжение край Дебалцево. „Там няма никакъв „чувал“. Това са фантазии. Там се намират мои офицери, те спокойно влязоха и излязоха от Дебалцево“, заяви представителят на пресслужбата на АТО Леонид Матюхин.

"Киевските управници не жалят сили, за да убедят общественото мнение в Украйна, че "няма загуби", "врагът е разбит", "хиляди терористи са унищожени". В действиетлност всичко е наопаки: воиските са деморализирани и се предават в плен, мобилизацията буксува, резрви няма, запасняците бягат в Русия и на Запад. Паникьосаните командири издават безумни заповеди и хвърлят неопитни млади бойци с добре подготвената отбрана на опълченците", контрират от "Киберберкут". /blitz.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!