Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бил Гейтс предупреди за смъртоносна пандемия

Трябва да се готвим за война, заяви милиардерът

Бил Гейтс
Бил Гейтс: "В света днес има 6,5 милиарда хора и броят им върви към 9 милиарда. И ако ние свършим наистина добра работа с НОВИТЕ ВАКСИНИ..., вероятно бихме могли да намалим този брой с 15%..."

Трябва да се готвим за евентуална "война"срещу пандемия от смъртоносна болест, заяви американският милиардер Бил Гейтс

по време на конференция на дарители от Глобалния алианс за ваксините и имунизациите в Берлин. Той е убеден, че светът трябва да си вземе сериозна поука от случая с ебола и да разчита на новите технологии в борбата с вирусните заболявания.

"Възможно е да се появи патогенен вирус, още по-опасен и труден за ликвидиране от ебола: някаква форма на грип или на друго заболяване, което още не ни е известно", посочва Гейтс. Собственикът на компютърния гигант Microsoft се занимава с активна благотоворителна дейност? и очевидно е готов да инвестира средства в новия проект.

"Ние не знаем дали това ще стане, но рискът е достатъчно голям, за да си зададем един въпрос: "След епидемията от ебола достатъчно готови ли сме за отпор? Трябва да сме подготвени като за война."

Припомняме ви, че вирусът на ебола е отне живота на 8641 души през изминалата 2014 г. Заболелите в световен мащаб са близо 22 000. /БЛИЦ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!