Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Край: Банките и монополистите вече нямат право да отнемат имуществото ни!


Банкова система - Правителства - Народ

Може ли това някога да се промени?

Най-сетне банки и монополисти няма да имат право да отнемат имуществото ни!

Патриотичният фронт внесе законопроект, който да отмени правото на банките да слагат ръка върху имуществото на граждани и фирми, ако те не са изрядни платци по борчовете си. Народните избраници от групата на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов в Парламента искат отмяна на член 417 от Гражданския процесуален кодекс. С този акт депутати искат да защитят интересите на българския народ от монопола и посегателството на банките и дружествата върху личната свобода на гражданите.

На този етап текстовете в чл. 417, който депутатите искат да бъде премахнат позволява на банките и банковите институции да се снабдят с изпълнителни листове. С тях им се даваше право да слагат ръка на имуществото на граждани и на фирми без никакъв проблем. Процедурата не даваше шанс на българите и фирмите да защитят правата си на публичен процес, твърдят от Патриотичен фронт.

В мотивите си ПФ заявяват, че с този законопроект от нашето законодателство се нарушава член 6 от Европейската конвенция за правата на хората. А същата трябва да е по-напред от родното законодателство, тъй като страната ни е членка на Европейския съюз.

Член 417 от нашето законодателство влиза в противоречие и с различни европейски директиви, закони и постановления. Патриотичният фронт заявява, че с него грубо се потъпква Хартата на основните права на Евросъюза, разни клаузи за потребителски договори, включващи банкови заеми и кредити. С него се нарушават и още куп евродокументи, преди всичко защитаващи правата на хората пред институциите, които са монополисти.

Патриотичният фронт се надяват на широка обществена подкрепа за своя законопроект. Те разчитат на намесата на неформалните граждански общества, както и медите да застанат до тях, за да се оправи едно безумие. Тази несправедливост остави хиляди граждани без дом и имущество, подклаждайки апетита на банкови лобисти и институции. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!