Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Първи фалит при шистовите компании в САЩ, очакват се много други


Шистови полета в Тексас

Докато масовите медии продължават радостно да съобщават за

хубавите страни на ниската цена на петрола и да ни убеждават колко е добре това за западния свят (предимно американския потребител), компаниите разработващи находища на шистов нефт вече започнаха да фалират.

Както Wal Street Journal съобщава, фирмата WBH Energy LP която извършва шистови сондажи в Тексас вече е подала документи за обявяване на банкрут, понеже им се отказват нови кредити.

И както отбелязва Wall Street Journal:

Американските нефтени и газови компании изпаднаха в големи задължения по време на енергийния бум, увеличавайки своите кредити с 55% от 2010г, насам, до почти $200 милиарда.
Тяхната нужда да обслужват тези кредити обяснява защо американските производители планират да продължат да вадят нефт, дори при рекордно ниските нива на цените под $50 за барел, което е с цели 55% по-ниско от цената през миналия юни.

Но вече се виждат първите признаци за проблеми в сферата на индустрията.

Компанията WBH Energy LP и нейните партньори, които извършват сондажи за шистов нефт в Тексас, са попълнили документи за обявяване на фалит, изтъквайки като причина отказа да им се отпускат нови заеми и посочвайки дългове между $10 милиона  и $50 милиона.

Енергийни експерти предупреждават, че идват все повече фалити. “Има прекалено много грозни балансови отчети”, заявява Даниел Катценбърг, анализатор в Robert W. Baird & Co. “Групата не може да издържи на това темпо”

През 2010г, американските компании в сферата на нефтения и газов сектор имаха общо $128 милиарда дълг, според финансовите данни на S&P Capital IQ.

В последната четвърт, тези компании вече имаха $199 милиарда общ дълг.

източник:http://www.zerohedge.com /desinfowar.wordpress.com/

Добивът на шистов газ предизвика еко катастрофа в Калифорния

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!