И Австрия иска да напусне ЕС (Съдбата на рублата сполетя и еврото)

Австрия напуска ЕС, еврото продължава да пада

Австрия напуска ЕС, еврото гони съдбата на рублата

Австрия напуска ЕС, а еврото продължава да пропада надолу редом с петрола. Цената на черното злато стигна 45 долара на барел, от което обаче засега не сме усетили понижаване на цените на горивата у нас.

Икономическата криза е на път да удари Европа с цялата си мощ, а еврото продължава да пада.

Единната европейска валута в момента се търгува за 1,12 долара, достигайки нива от 2005 година. А според анализатори скоро може да се срине като рублата.

Междувременно Австрия поиска да напусне ЕС, само дни след като Гърция обяви, че планира подобно решение.

Инициаторите на референдума са от инициативен комитет „Инициатива за родината и екология“. За това решение на австрийските граждани, те лобират от 2011 година. Австрия напуска ЕС, еврото продължава да пада

Инициаторите отбелязват, че са създали „надпартиен и независим комитет от хора“, които искат да се даде възможност на гражданите свободно да изразят мнението си за членството на Австрия в ЕС. Нивата на европейската валута продължават да се понижават

Правителството на Австрия и министерството на вътрешните работи одобриха инициативата за референдум. И гражданите ще могат да се произнесат за излизане от ЕС, по време на кампанията, която ще се проведе от 24 юни до 1 юли.

„Одобряването на този референдум показва, че австрийското правителство е готово да излезе от еврозоната, ако гражданите го поискат“, казват от инициативния комитет. При това подобно излизане ще бъде и законно и правно обосновано, смятат те.

Австрия е поредната страна, която иска да напусне еврозоната след Британия и Гърция. Миналата година британците също лобираха за напускане на съюза, но в крайна сметка преосмислиха позицията си по въпроса. В подобна ситуация в момента е и Гърция, където след парламентарните избори ще стане ясно, напуска ли страната ЕС. Ако това се случи, съюзът ще понесе сериозни икономически загуби, особено след като финансираха почти фалиралата държава, с над 3 милиарда евро. /razkritia.com/

Докато Австрия, Британия и Гърция искат да напуснат ЕС близо 300 000 нелегални са се "присъединили" на трапезата на ЕС само за 2014 г.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!