Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доказаха: Тази простичка каша пази сърцето здраво!

Учени от университета в Харвард установиха многобройните ползи за здравето от иначе обикновената овесена каша!

Мечтата да живеем дълго и в добро здраве може да се сбъдне. Това са установили специалисти от Харвардския университет. И разковничето за този човешки блян се крие в старата овесена каша. Учените са установили тази зависимост посредством различни опити, а именно, че целите зърна оказват двоен ефект върху организма.

От една страна те влияят благотворно върху продължителността на живота и от друга страна всеки, достигнал определен таван на годините си, е бил в сравнително добро здраве.

Експериментът е бил проведен с над сто хиляди доброволци. Опитът е стартирал през далечната 1984 година. В тези години тези, които са се подложили на експеримента, са били в добро здраве. След това същите тези доброволци са били проверени през 2010 година. В този период са били починали около двадесет и шест хиляди човека.

Тези, които са останали живи, са имали изключително здравословен начин на живот. Те са се хранили с кафяв ориз, с царевица, овес и киноа. Консумирали са тези храни във вид на цели зърна. Хората, подложили се на експеримента, са били в добро здраве и не са страдали от сърдечни заболявания.

Можем и ние да купуваме цели зърна по-удобно, вместо рафинираните, с които сме свикнали. Това означава да избягваме бялото брашно, тестените изделия, белия ориз, картофите и пастата.

Целите зърна ще ни помогнат да се чувстваме сити много по-дълго време. Освен това ако включваме в менюто си повече цели зърна то ние ще повишим нивото си на енергия и ще отслабваме едновременно. /razkritia.com/

Любимата ни рецепта за овесена каша

Любимата ни рецепта за овесена каша

1-2 шепи овесени ядки и щипка МОРСКА сол се заливат с гореща вода, колкото да покрие ядките. След 5 мин. се добавят 2 лъжици кокосово олио и/или половин кутия кокосов крем. Към всичко това се прибавят смлени ядки и семена (орехи, бадеми, ленено семе, слънчогледови и тиквени семки), мед или 1-2 нарязани банана и накрая се поръсва с половин ч.л. канела. Държи сито 6 часа.

Внимание: Коя канела е истинска и колко вредна/полезна е тя?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!