Египетския сфинкс пази древна тайна (Защо археолозите я крият?)

Египетския сфинкс

Под лапите на египетския сфинкс се крие древна тайна, археолозите мълчат

Египетския сфинкс крие една от най-големите загадки на човечеството, точно под краката си. А археолозите пазят в дълбока тайна едно от най-големите открития на века. Преди много години, военни откриват с радар аномалии в почвата на платото Гиза. Изпратени са екипи изследователи, но на откритията не се дава никаква гласност. Нещо повече — прочутия египетски археолог Захи Хауас веднага се опита да дискредитира проекта, твърдейки, че е параван за финансови измами.

Всъщност се оказва, че под лапите на египетския сфинкс има пещери, които се простират под двете големи пирамиди в Египет в непосредствена близост до каменната статуя, точно там, където Едгар Кейси прогнозира, че ще бъдат намерени.

Кейси твърдял, че там се съхранява мистична стая на записите, в която се пазят папируси за историята на света преди унищожаването на Атлантида и говорят за оцелелите, които основали цивилизацията в Египет и Мексико, както и много повече. Смята се, че всичко това се е случило преди 13 000 години.

„Записите съдържат данни за Атлантида от началото на този период, когато духа взе форма и започна да завладява тази страна …“, казва в едно от откровенията си Едгар Кейси.

Според някои от теориите, в тези записки се крият доказателства, че пирамидите не са изградени от египтяните, а най-вероятно от нефилимите, преди 10 хилядолетия. Египетските власти не биха били никак щастливи тази истина да излезе в публичното пространство, твърдят някои теоретици. И затова запазили в тайна какво се крие под лапите на египетския сфинкс, пише puls24.mk.

Фактът, че египтяните не са построили пирамидите, не е хипотеза, появила се вчера или днес. От години се говори, че по всяка вероятност древен народ, много по-развит в технологично отношение е построил пирамидите, свързвайки ги в уникална енергийна мрежа. За това свидетелстват и инженери, според които има връзка между пирамидите в Перу, Мексико, Египет и дори някои новооткрити подобни здания в Европа.

Доказателства все още няма, а съществува ли настина загадъчната тайна стая със записките, в която се вярва, че се пази историята на Атлантида, тепърва предстои да стане ясно. /razkritia.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!