Клатят трона на Елизабет Втора (Скандали разтърсиха Бъкингам)

Елизабет Втора може да остане без трон, скандали разтърсиха Бъкингам

Измама в кралската династия клати престола на Елизабет Втора. Това стана, след като бе намерено тялото на Ричард ІІІ вследствие на археологични разкопки и се оказа, че няма съвпадение на ДНК-то му и това на кралските монарси след него.

ДНК изследване позволи на учените и археолозите да установят автентичността на скелета на Ричард III, който бе открит под английски паркинг наскоро. Резултати, които получили, били шокиращи, защото се разкри изневяра, която поставя под съмнение легитимността на престола на някои британски монарси, пишат от daily.mk.

„Открихме прекъсване в генетичната верига“, заяви на пресконференция в Лондон Кевин Скерер, заместник – ректор на Университета в Лестър, където бяха открити костите на Ричард III през 2012 г. Под „прекъсване“ трябва да се разбира появяване в семейното дърво на незаконно дете.

„Не знаем на какво ниво се намира прекъсването … и със сигурност не твърдим, че Нейно величество (кралица Елизабет Втора) не трябва да се намира на трона“, побърза да добави Скерер. Научното изследване разкрива почти 99,9% от мистерията около изчезването на тленните останки на последния крал на Англия, който е загинал, без да остави наследник в битката в Босуърт в 1485 г.

ДНК-то на скелета отговаря на този на двама живи потомци на сестра му Ана Йорк. За сметка на това пък не е възможно да се установи връзка по мъжка линия до Джон Гаунт, първия херцог на Ланкастър и брат на прадядо на Ричард III. Оттук идва и съмнението за изневяра.

Кевин Скерер смята, че „нарушенията“ в ДНК-то предизвиква съмнения относно легитимността на Хенри IV, Хенри V, Хенри VI и „цялата династия на Тюдорите“, която започва с Хенри VII, Хенри VIII, Едуард VI, Мери I и Елизабет I.
След дълъг спор във връзка с избора на последния му дом Ричард III ще почива в мир от пролетта в катедралата в Лестър. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!