Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Обама посегна на хубавата прокурорка на Крим

И Наталия Поклонская е в списъка на санкционираните лица

САЩ въведоха санкции срещу 24-ма граждани на Русия и Украйна, както и срещу редица компании. Те бяха обявени от президента Барак Обама, съобщава агенция Ройтерс.В черния списък са редица лидери в Крим и Донбас. Сред тях са лидерите на самопровъзгласените ДНР и ЛНР Олег Царьов, Игор Плотницкий и Александър Захарченко, командирите на ополченците Алексей Мозговой и Игор Безлер, пркурорката на Крим Наталия Поклонская, рокерът Александр Залдостанов ("Хирург") лидер на мотоциклетната групировка "Нощни вълци", поддържаща близки отношения с руския президент Владимир Путин.

Новите санкции бяха наложени паралелно със санкции срещу Крим, анексиран по-рано тази година от Русия. Часове по-рано санкции на Крим наложиха Европейският съюз и Канада.

Съгласно санкциите се забраняват всички западни инвестиции в Крим, експорта и импорта на товари, технологии, услуги. Забранява се и на круизни кораби от Крим да влизат в европейски пристанища освен в извънредни случаи, тоест на авария.

Компании от ЕС няма да могат да купуват недвижими имоти в Крим, а също и местни финансови компании. Пълно ембарго се налага и върху търговията с енергоносители, по-специално с петрол и природен газ. /blitz.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!