Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Срещу кого са действително санкциите? Френски политик: ЕС се противопоставя на Русия под натиска на САЩ - Обама с нови санкции срещу Русия

Рон Пол: Санкциите не работят. Те са предшественик на война и обикновено водят към война.
Рон Пол: Санкциите не работят. Те са предшественик на война и обикновено водят към война.

Родни туроператори масово се оплакват, че благодарение на руските туристи досега морските курорти оцеляваха.

„Бизнесът по морето се срива с падането на рублата. Досега в туризма се вливаха основно руски пари, а търговията с недвижими имоти по морето процъфтяваше, благодарение именно на руските туристи. Догодина туристически сезон в България може и да няма, благодарение на санкциите, които САЩ и ЕС наложиха върху Русия и които пряко рефлектират върху бизнеса не само в Европа, но и у нас, гласят коментари на морски хотелиери, за които и този сезон бе изключително труден, а следващия се очертава още по-губещ, пише time.mk.

Брожения срещу санкциите над Русия има не само в България, но и в цяла Европа. Ангела Меркел също даде назад и даде да се разбере, че е склонна да преразгледа решението си за санкциите върху Русия, ако президентът на федерацията покаже, че уважава суверенитета на Украйна и спре пряката си намеса във вътрешната политика на страната.

Най-влиятелната жена — политик в Европа, все повече се дистанцира от Вашингтон, особено след като финансовите атаки срещу Москва се отразиха на финансовите пазари на цяла Европа и разклатиха стабилността на западните икономики, като засегнаха най-силно Германия.

Германия, като най-силната икономика в ЕС, е страната, която най-тежко усеща последиците от санкциите срещу Русия. Миналата година германският търговски обмен с Русия е бил в размер на 76 милиарда евро, което не може да се повтори в текущата или следващата година, тъй като все повече ще намалява износа и нивото на инвестиции.

С оглед на това, че положителния растеж на цялата еврозона почива главно върху Германия, ясно е, че санкции ще имат дълго време тежки последици върху европейската икономика.

Междувременно картинката в САЩ също става все по-мрачна. Оказа се, че и в Америка агресивната военна политика на Барак не търпи одобрение сред високите етажи на Конгреса и Сената. И въпреки че президента вече подписа закона за нови санкции и прилагане дори на военна сила срещу Русия, негодуванието срещу него нараства. /razkritia.com/

Френски политик: ЕС се противопоставя на Русия под натиска на САЩ

Председателят на френската партия „Стани, Република" Никола Дюпон-Енян е убеден, че Европа е въвлечена в конфронтация с Русия под натиска на САЩ и губи страшно много от това.

"Европа губи много от противопоставянето с Русия. Политиката, която ЕС води спрямо Русия, е под натиска на САЩ. Въпреки това, не трябва да забравяме, че обемът на търговията между САЩ и Русия е много по-малък от този с европейците", посочи той.

Според Никола Дюпон-Енян, по отношение на Русия Франция трябва да провежда "политика на приятелски отношения".

"Тя (Франция) в най-скоро време трябва да се разграничи от дълбоко погрешния курс на Европейския съюз, който може да доведе до сериозни последици за икономиката на Франция и Русия", каза политикът.
Той изрази съжаление, че страната му, "вместо действия в приоритетните области се е оказала въвлечена в "студена война" срещу Русия, която ще е в ущърб на всички участници".

Лидерът на „Стани, Република" подчерта, че именно ЕС е подкрепял държавния преврат в Украйна и поддържа на власт, свързана с неонацисти, с въоръжени групировки. /cross.bg

Обама прокара нови санкции срещу Русия

Президентът подписа законопроект, който позволява на САЩ да доставят оръжия на Украйна

Президентът на САЩ Барак Обама подписа законопроект, който позволява въвеждането на нови санкции срещу Русия, обяви на 18 декември говорителят на Държавният департамент Джейн Псаки, пише вестник „Коммерсант”. „Той подписа законопроекта вчера”, заяви Джейн Псаки, коментирайки законопроекта, който САЩ трябва да въведе. По нейни думи този законопроект ще предоставя на САЩ възможността за доставки на оръжия за Украйна./БЛИЦ

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!