НЛО на 140 хиляди години лежи на дъното на Балтийско море

НЛО на 140 000 години

НЛО на 140 000 години открито край Прибалтика

НЛО лежи на дъното на Балтийско море вече 140 000 години. Мистериозен древен обект озадачава учените, а до днес нищо подобно не е намирано на планетата ни. Смята се, че обектът датира от времето преди ледниковия период.

Идеално кръгъл, малък и във формата на купол, НЛО обектът е изработен от вещество, което наподобява камък, но не е. Само по повърхността му има каменни образувания, свидетелстват учени, които проучват странната находка.

„Това не е обект, който е изработен в наши дни. Вероятно е изработен по време на ледниковия период, но е възможно да датира и от преди ледената епоха.“, коментира Петер Линдберг, ангажирал се с изследването на непознатата находка, пишат от puls24.mk.

Откритието е направено през май 2011 година. Според сонарните изследвания, обектът е 60-метров диск с правилна форма, който се извисява на 3-4 метра над дъното, с люкове и две успоредни ребра и приблизителна дължина на опашката 400 метра.

Дискът много напомня на космическия кораб Millennium Falcon от любимия на много поколения филм „Междузвездни войни“. Водолазите казват, че той лежи на дъното от дълго време. До него води широка лента с дължина 300 метра, която много прилича на писта или спирачен път. От сонарната картина се вижда и насечена следа по дъното на морето, която води към обекта.

Заради липса на средства едва години по-късно шведски водолази започват по-подробни изследвания. В медиите се появяват всякакви спекулации за обекта—от НЛО до руски космически кораб. Никой не може да каже кога е бил потопен на дъното на Балтийско море, дали е бил захвърлен там, или пък е някакъв естествен феномен.

Това, което е установено до момента е, че дебелината на основата на загадъчното НЛО се увеличава до 56 метра близо до върха, където се среща с обекта, но изглежда няма връзка между двете части. Има доста голяма кухина между горната кръгла част и долната част (основата). Материалът, от който са направени, наподобява гранит, но не е.
Предполага си, че намереният обект е изработен преди 140 000 години. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!