Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЦРУ е знаело, че атентатите от 11 септември не са свързани с Ирак

Връзката бе сред основните мотиви за нахлуването на САЩ в арабската страна


Карл Левин

Документът представлява писмо, написано по искане на сенатора Карл Левин и разсекретено тази седмица. Писмото засяга предположенията, че организаторът на терористичните актове в САЩ от 2001 година Мохамед Ата се е срещал в Прага с представител на иракското разузнаване. Въпросната среща бе един от основните аргументи в полза на нахлуването в Ирак.

Централното разузнавателно управление разсекрети документ, от който става ясно, че във ведомството първоначално не са вярвали във връзката на терористичните актове от 11 септември 2001 година и Ирак, където армията на САЩ нахлу през 2003 година. Документът представлява писмо, написано по искането на сенатора Карл Левин. Писмото засяга предположенията, че организаторът на терористичните актове в САЩ от 2001 година Мохамед Ата се е срещал в Прага с представител на иракското разузнаване. Това твърдение многократно бе повтаряно от вицепрезидента на САЩ Дик Чейни, то бе сред основните аргументи в полза на нахлуването в Ирак, наред с предположението, че в страната има оръжия за масово поразяване, което също не се потвърди.

Още през 2003 година ЦРУ е „изразявало сериозни съмнения“ относно факта на срещата на Ата и иракското разузнаване, се казва писмото на директора на ЦРУ Джон Бренън до сенатора Левин. Освен това, наличните на ЦРУ факти са говорили директни за това, че Ата не е посещавал Прага.

В четвъртък Левин използва трибуната в Сената, за да разкритикува бившия вицепрезидент Чейни. „Много пъти, включително и по националната телевизия, вицепрезидентът Дик Чейни цитира съобщения за тази среща, дори веднъж заяви, че фактът на срещата е бил добре потвърден“, каза Левин. „Тази среща бе крайъгълен камък в кампанията по убеждаването на обществото, че Саддам Хюсеин е заедно с терористите от „Ал Кайда“, които ни нападнаха на 11 септември“, каза още Левин.

Според различни оценки, нахлуването на САЩ в Ирак е довело до над 100 000 жертви, 4500 от които американски военни. /blitz.bg/

Разкриха най-голямата лъжа в историята на човечеството! САЩ ИЗЛЪГА за 11 септември!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!