Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гръцките медии: Борисов се хвали с малка задлъжнялост, но заплатите са му мизерни 

Премиерът на България Бойко Борисов влезе в основния новинарски поток на гръцките медии. Там той грейна с три теми, които касаят енергетиката, Шенгенското пространство и финансите. 

Журналистите в Атина анализират общите действия на двете страни в борбата с нелегалния трафик на хора и товари, спазването на междуправителствените договорености и енергийната независимост.

Борисов дава пример със собствената си държава, която през 1990 година е имала задлъжнялост равна на 100% от БВП, а сега е успяла да погаси огромна част от борчовете, които обаче са нараснали с 8,4 млрд.евро, откакто дясната партия и още 3 малки формации са съставили кабинет на стабилизацията, но и на ниските доходи.

Гръцките медии: Борисов се хвали с малка задлъжнялост, но заплатите са му мизерни

Там, на север, в България заплатата е 350-400 евро, а една пенсия не е повече от 100 евро, масово старците вземат по толкова, отбелязва iefimerida.gr.

Рядко някой българин получава 400 евро, това са заплати за градове като Бургас, София и няколко големи компании във Варна и Пловдив могат да дадат средна заплата в този порядък. В страната се проявяват малцинствени проблеми, свързани с кражбата на ток, неплащането на данъци, такси и забележете …. вода, пише в коментарите на южните ни съседи.

По-бедните ни дават съвети как да живеем по-богато и щастливо, това е абсурд.

Точно Борисов да ни дава съвети, това звучи нелепо, допълват пишещите колеги от страната на Ципрас, който изпълнява засега три от петте си ангажимента към гърците, и това само в рамките на 1 месец.

/7plus7.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!