Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Обама бил нервен при разговорите си с Путин

Руският президент пък се отнасял към американския си колега леко снизходително

По време на срещата на върха на организацията за Азиатско-тихоокеанското сътрудничество Владимир Путин и Барак Обама разговаряха няколко пъти помежду си. Международната обстановка е толкова напрегната, че на много наблюдатели се струва, че на тези срещи се обсъждат въпросите на войната и мира. Но Обама няма какво да каже на Владимир Путин, пише „Взгляд”.

Американските медии описват поведението на Обама така: „Президентът на САЩ говори сдържано, избягвайки зрителен контакт с Путин и не адресирайки своите отговори към никого конкретно”. На снимките се вижда, че Путин се държи доста свободно.

Отпуснатостта на Путин и напрегнатостта на Обама са свързани, разбира се, с техните характери, както и с настроението - партията на Обама наскоро изгуби контрола над американския парламент, а Путин изживява връх на подкрепата си сред населението на Русия.
Но има и друго - Обама не желае да говори с Путин, не знае как да говори с него, не го разбира, не може да го усети. Руският президент е тежък събеседник за Обама.

А Путин, напротив, отнася се с Обама леко снизходително. Той разбира, че от американския президент не зависи много. Путин, с разбирането за ограничените възможности на американския президент, се опитва в такива ситуации да разбере повече за нюансите в позицията на американските власти.

А въпросите на „мира и войната” Путин би могъл да обсъжда или със самостоятелен, подобен на Никсън американски президент, или с невидимия кръг на господарите на Америка./БЛИЦ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!