Пол Робъртс: Осама бин Ладен е починал от бъбречна недостатъчност още през 2001г.

Според публициста, икономист и бивш зам.финансов министър при президента Р.Рейган Пол Крейг Робъртс официалната версия на САЩ за смъртта на Осама бин Ладен няма нищо общо с истината

Пол Робъртс

Според Пол Робъртс официалната версия на САЩ за смъртта на Осама бин Ладен не е потвърдена с доказателства, а по-скоро е „пропагандна оркестрация“, целяща да помогне на Барак Обама да получи „героичен ореол“ и втори мандат.

Това пише икономиста и публицист Пол Крейг Робъртс в последната си статия „Another Fake Bin Laden Story“ .

Робъртс поддържа тезата, споделяна от много хора, включително и от кръгове в американското разузнаване, че Осама бин Ладен е починал още през 2001 г.

„Осама Бин Ладен е починал през декември 2001 година от бъбречна недостатъчност и други здравословни проблеми. В последното си видео-обръщение той отрича каквато и да е връзка със събитията от 11 септември и заявява, че американците трябва да се вгледат в собственото си правителство. Самото ФБР излезе със заключението, че няма доказателства за връзката на Осама бин Ладен с атентатите от 11 септември. Некрологът на бин Ладен се появи в безброй чужди и арабски медии, както и по Fox News. Всеизвестни бяха здравословните проблеми на Осама бин Ладен. Никой не може да оцелее цяло десетилетие с бъбречна недостатъчност, а в сочената за негова къща, където командосите от SEAL се твърди, че са го убили дори не беше намерена машина за диализа.“, пише Робъртс.

Робъртс повдига въпроса и защо тялото на терориста не беше показано и съмнителните обстоятелства около историята как е бил погребан в морето.

„В допълнение, никой от екипажа на кораба, от който Белия дом твърди, че бин Ладен е бил погребан в морето не е видял подобно погребение. Някак си погребението се е състояло на борда на кораб, а дори вахтата не е забелязала нищо.“

Бившия финансист в кабинета на президента Роналд Рейган припомня, че официалната версия на Белия дом се е променила два пъти за 24 часа.

obama-watching-osama-die-32381-1304371745-2„Историята на Белия дом за предполагаемото убийство на Осама бин Ладен се промени два пъти в рамките на първите 24 часа. Твърдението, че Обама е гледал операцията на живо, предава през камерите на шлемовете на командосите от SEAL беше набързо изоставено, въпреки разпространената снимка, на която Обама и неговите приближени са се втренчили в тв-екран, на който уж гледат операцията в реално време. Видео от операцията никога не беше показано. До днес няма никакви доказателства за твърденията на администрацията на Обама относно смъртта на бин Ладен. Дори едно малко късче. Само необосновани користни претенции.“, пише Пол Крейг Робъртс. 

Припомняме, че Осама Бин Ладен, според официалната версия, бе убит през 2011 г. в Аботабад, Пакистан от екип морски тюлени. Тези дни историята за убийството на бившия терорист номер едно отново изплува в медиите, след като командосът Робърт О’Нийл тези дни обиколи много медии в САЩ, заявявайки, че той е физическият убиец на бин Ладен. Според официалната версия обаче няма как да се каже кой е възпроизвел фаталния изстрел, тъй като няколко от командосите са простреляли терориста. Мнозина считат, че изправения пред банкрут О’Нийл се появява на медийната сцена поради финансовите си затруднения. Според други, Барак Обама, който беше разгромен от републиканците на междинните избори, а рейтинга му според социалогическите проучвания се е сринал до 70% неодобрение, се опитва да припомни едно от най-запомнящите се събития от неговото управление. /alterinformation.wordpress.com

Командирът на отряда, който уби Осама бин Ладен е открит мъртъв

osamaaa_0Прайс беше на мисия в Афганистан, но е открит мъртъв в базата. Той стана известен покрай това, че ръководи операцията по ликвидирането на Осама бин Ладен в Пакистан. 

Официално се работи по версия за самоубийство.

Командир Прайс е открит мъртъв на 22 декември, 2012г. във военна база в афганистанската провинция Урузган.

Самоубийството на толкова високопоставен офицер, участвал в операцията по ликвидирането на Терорист №1 предизвика вълна от съмнения дали не е бил заличен поради естеството информация, която знае. Командос, участвал в операцията заяви неотдавна, че всъщност Осама вече е умирал, когато тюлените са го открили. 

Хората, които се съмняват в това, че Осама е бил убит при тази операция изтъкват факта, че никога не показаха трупът му, а веднага го хвърлиха в морето и го погребаха според религиозните традиции. Няма тяло – няма убийство. Други твърдят, че по-скоро Осама е умрял много преди тази операция. /alterinformation.wordpress.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!