България – беден американски сателит без собствена армия

Българска армия

България не може да плати членския си внос в НАТО и ще забави плащания по договори с Русия за обновяването на двигателите на МИГ-29 на българските ВВС

България ще забави изплащането на членския си внос в алианса НАТО и плащанията по договори с Русия за обновяването на двигателите на МИГ-29, които вече са изпълнени от руската страна, заяви служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов.

Това е следствие от поредното съкращаване на военния бюджет на страната. С актуализацията, която беше приета, парите за МО ще бъдат отрязани с 99,8 млн. лв. и много от плащанията ще бъдат спрени. Комично е, че сега приоритет на МО е да обезпечи плащанията за…гориво.

България е далеч и от изискването на НАТО да отделя поне 1.5% от БВП за армията, като този процент намалява със всяка изминала година поради факта, че България практически е една фалирала държава.

Унищожаването на българската армия не само не притеснява „партньорите“ ни, но и САЩ и НАТО имат голям принос за това

Няма държава в света, която би унищожила комплекси като СС-23, а в замяна да получи 50 американски джипа втора употреба. Няма и по-жалка и небоеспособна армия от българската в целия Северноатлантически алианс. Но плановете на САЩ и НАТО и техния основен стълб на Балканите и втора по численост, след американската, военна сила в алианса – Турция, не са България да бъде съюзник, а буферна територия и плацдарм под техен контрол. За това никой не се притеснява, че със всеки изминал ден българската иармия върви към тотален разпад. Дори напротив – на американците не им е нужна българска армия. Първо – изграждането на българска армия с поне 50-60% от капацитета, който тя притежаваше, когато беше във Варшавския договор ще струва много по-скъпо, отколкото превръщането й в плацдарм за американски и НАТО-вски атаки по целия Югоизточен фронт на алианса и най-вече срещу Русия.

Ролята на България е да бъде военен плацдарм на алианса с американски военни бази на своята територия. И не е проблем, че България ще забави членския си внос в НАТО, защото България прие да бъде поредната геополитическа пешка в окървавените ръце на Съединенити щати, да бъде плацдарм за атаки срещу трети държави, с които от векове наред, или дори никога в историята ни, не сме имали конфликти, за разлика от сегашните ни „партньори“ като Турция например в НАТО. България с охота прие американските военни бази на своя територия. Външната ни политика е тотално подчинена. Какво повече може да иска НАТО? Едва ли българската армия и държава са имали по-разкаян вид в цялата си история, а изказванията на родните политици, че сме „пълноправен член на НАТО“ са повече от смешни.

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

използвани източници: „BPost“, архив / http://alterinformation.wordpress.com/2014/08/15/2209919304/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!