Следвайте "Буднаера" в Телеграм

5 магически подводни града

Има уникални феномени, които трябва да видите задължително

Тези подводни градове, истински феномени, ще ви оставят без дъх – магически, древни и мистериозни.

Кралско пристанище, Ямайка (Port Royal, Jamaica)

1. Кралско пристанище, Ямайка (Port Royal, Jamaica)

Някога известен център на пирати и нощни гуляи, Кралското пристанище е било известно като „най-греховния град на света“.
Това е така до юни 1692 година, когато мощно земетресение от 7,5 разтриса остров Ямайка и запраща пристанището под водата, както и около 2000 от обитателите му. Дали земетресението е било наказание за липсата на морал в град? Хиляди години хората са вярвали, че е така. Градът е като златна мина за археолозите и продължава да разкрива уникални артефакти.

Пирамидите Йонагуни-Джима, Япония (The Pyramids of Yonaguni-Jima)

2. Пирамидите Йонагуни-Джима, Япония (The Pyramids of Yonaguni-Jima)

И до ден днешен експертите спорят дали този подводен монумент е направен от човека или е природен феномен. Имайки предвид формите на този уникален паметник е трудно да се предположи, че това е природна даденост.

Ако това е дело на човека, се предполага, че пирамидите са изградени около 10 000 г.пр. Хр.

Заливът на Камбей, Индия

3. Заливът на Камбей, Индия

Древният град на лорд Кришна дълго време се е смятал за мит, но разкриването на руините се установява, че градът е съществувал наистина. Легендата гласи, че лорд Кришна е притежавал 70 000 палата от злато, сребро и други ценни метали. Според проучванията, руините имат уникален строеж и архитектура. Смята се, че датират от 7500 години преди Христа.

Лъвският град на езерото Куандао, Китай

4. Лъвският град на езерото Куандао, Китай

Това е най-зрелищният подводен град в Китай и определено е чудо на природата. Построен от Източната династия Хан, градът е разположен на площ около 62 футболни игрища. Това е една от най-популярните туристически дестинации в Китай.

Дворецът на Клеопатра, Александрия, Египет

5. Дворецът на Клеопатра, Александрия, Египет

Смята се, че този подводен град, близо до бреговете на Александрия е прочутият дворец на прочутата египетска кралица, Клеопатра. Смята се, че руините попадат под водата преди около 1500 години в следствие на земетресение. Повече от 140 артефакта са открити в руините на двореца.

newssum.com / chudesa.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!