Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прочистване на бъбреците

Боли ви кръста и подозирате, че може да имате камъни в бъбреците? Опитайте дадения по-долу начин за прочистване преди да се изръсите за посещение в някоя частна болница. Малките камъни в бъбреците можете да стопите за седмици с няколко промени в режима на хранене и с големи количества вода, които да отмиват отлагалите се във времето токсини.

Това прочистване не служи обаче единствено за премахването на камъни в бъбреците. Бъбреците филтрират всякакъв вид токсични субстанции от кръвта и са особено чувствителни на инфекции – поддържането на този орган пречистен от токсини и правилно функциониращ е от огромно значение за цялостното ви здраве.

Какво представляват камъните в бъбреците?

Прочистването на бъбреците е чудесен начин за избягване формирането на камъни в бъбреците, но как се образуват те всъщност? Ако тялото ви е обезводнено или поглъщате много токсични субстанции, урината, която преминава през бъбреците може да кристализира, образувайки минерални депозити или камъни в бъбреците.

Ако камъните станат твърде големи, те могат да блокират потока на урината, причинявайки много силна болка в кръста. Прочистването на бъбреците помага за стопяването на тези камъни, облекчава болката и най-вече може да предотврати формирането им първо на първо.

Как да направим прочистване на бъбреците

Прочистването на бъбреците представлява 3-дневно постене по време на което трябва да пиете големи количества дестилирана вода и органичен ябълков сок. Можете да пиете до 3.8 литра от всяка от тези течности, по отделно или заедно.

Ако не сте постили до сега, не се притеснявайте, това прочистване е напълно здравословно. Може да сте малко гладни, но ябълковият сок ще ви дава енергия и ще ви помага да се чувствате по-сити.

Можете да започнете да проверявате за камъни в бъбреците незабавно след първия прием на ябълков сок. Използвайте обикновена цедка за чай, за да ги откриете – те може да са много дребни, затова гледайте внимателно.

Не всеки изхвърля камъни от бъбреците при това прочистване, но дори и да е така, процедурата е много полезна за здравето и ще предотврати бъдещи проблеми.

Билки за прочистване на бъбреците

Опитайте следните билки преди или след 3-дневното прочистване на бъбреците.

Uva Ursi (мечо грозде)

Когато се приема през устата мечото грозде се трансформира в съединение с антимикробни и дезинфекциращи свойства. То след това преминава през уринарния тракт, така че може да се погрижи и за евентуални уринарни инфекции.

Магданоз/Кориандър

Магданозът/кориандърът детоксикират бъбреците като изхвърлят токсините от тялото и са полезни за предпазване от камъни в бъбреците. Магданозът съдържа съединение, наречено апоил, което вече се извлича и използва в лекарство за лечение на заболявания на бъбреците и на камъни в бъбреците.

За да си направите чай от магданоз, сложете две ч.ч. вода и 2 с.л. нарязани магданоз/кориандър в съд с капак. Оставете водата да се загрее почти до завиране, след това изключете котлона. Оставете да се запари петнайсет минути, прецедете и се насладете на чая.

Коприва

Копривата е ефикасен диуретик и има антибактериални свойства, които могат да спомогнат лечението на и предпазването от камъни в бъбреците. Можете да си правите чай или да си набавите коприва на капсули.

Рецепти за прочистване на бъбреците

Върховен сок за прочистване на бъбреци

Ето две чудесни рецепти за прочистване на бъбреците. Просто сложете всичко в сокоизтисквачката, а после, пийте! Можете да използвате и блендер, ако искате по-гладка течност.

Рецепта 1
4 стръка целина (селъри)
3 стръка магданоз/кориандър
1 краставица
половин лимон
вода

Рецепта 2
2 ябълки
4-6 парчета диня
вода

Вашият личен лекар най-добре познава състоянието на организма и здравето ви. Преди да предприемете детоксикация на бъбреците, непременно се консултирайте с личния си лекар или с експерт.

Източник: ybertaud9.wordpress.com
zdravivsekiden.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!