Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Детоксикаторът във всяко спешно отделение

Искам да ви разкажа за нещото, което един ден може да ви спаси живота. Препоръчвам ви винаги да го държите в аптечката си...

Болниците го намират за толкова ефективно средство, че линейките и спешните им отделения винаги са заредени с него, за да лекуват случаи на отравяния.

Приемано през устата, то има способността да извлича и неутрализира газове, тежки метали, токсини, отрови и други химикали с тежест много пъти над собственото си тегло.

Само малко количество от него с размера на пощенска марка може да абсорбира токсини в стойности до размера на 4 тенис корта!

То спасява хиляди животи всяка година. Но прави и много повече.

Говоря за активния въглен.

Активният въглен предпазва тялото ви да не абсорбира отрови и токсини.

Вземането на активен въглен може да спомогне за премахването на  натрупваните с  десетилетия токсични тежки метали в  тялото ви. Вредни метали като арсеник, мед, живак и олово. А изхвърлянето на токсините ще ви зареди с повече енергия.

Активният въглен има добрата репутация на универсален антидот. Той абсорбира вредните химикали в тялото ви, както и безброй отровни вещества преди те да ви причинят вреда.

Много малко лекари ги е грижа или осъзнават колко силен детоксикатор е активният въглен. Традиционната медицина често описва вярващите в детоксикацията като луди левичари, които прегръщат дървета и не знаят какво правят. Някои лекари смятат, че полезността на детоксикацията е незначителна или никаква – и че е  възможно тя да е дори вредна.

Знаехте ли чеЕдин кубически инч (2.54 см) активен въглен може да абсорбира равностойността в токсини от 45720 кв.м.!

Но аз смятам,  че активният въглен е единствената и най-добра хранителна добавка за подсилване на детоксикацията. И той би могъл да ви спаси живота някой ден.

Не бъркайте активния въглен с дървените въглища, които използвате в барбекюто си. Те съдържат токсични химикали и канцерогени.

Активният въглен е изцяло естествена растителна форма на въглерода, която е напълно безопасна. Тя се приготвя чрез горенето на естествени субстанции – като кокосови орехи или някои видове дърво – без използването на химикали в процеса. След като изгорят, корите и дървото се смилат на прах (а понякога се правят на таблетки).

Тъй като е в прахообразна форма, можете да приемате активен въглен по начина, по който пиете любимата си протеинова напитка. Той също така лесно може да се намери и е относително евтин, както и лесен за приемане.

Как действа активният въглен

Активният въглен привлича токсините и отровите във вашето тяло посредством процес, наречен адсорбация.

Адсорбацията – да не се бърка с абсорбция – е електрическото привличане на токсините към повърхността на частиците въглен. Самият въглен не се абсорбира в тялото ви. Така че токсините, които се прикрепват към въглена в крайна сметка излизат от тялото ви по етапния ред.

Бихме могли да кажем, че въгленът просто привлича тези лоши приятелчета, след което ги ескортира навън без да оставя никакви вредни частици от тях след себе си.

Повечето отрови в тялото ви биват привличени от въглена – дори тези от лекарствата с рецепта. Тъй като тялото ви реагира спрямо повечето лекарства по рецепта като към токсини (ето защо има толково много странични ефекти към лекарствата), активният въглен, приеман орално често абсорбира лекарствата, предписани с рецепта, както и тези без рецепта.

Това е хубаво нещо, в случай че даден пациент е предозирал приема на дадено лекарство. Активният въглен се справя с отравянето при предозиране с лекарства. Ето защо той неотменно се носи във всяка линейка. Той също така се използва в много различни програми за детоксикация, за да спомага при абсорбирането и изхвърлянето на хронично натрупващите се лекарства в тялото. И лекарствата по рецепта – които имат склонността да са токсични – ще бъдат абсорбирани и извлечени от организма от активният въглен.

Спорът за приемането на активен въглен се основава върху идеята, че той също така ограбва тялото от хранителни вещества. В това има известна доза истина. Приемането на твърде много активен въглен може да доведе до недостиг на минерали. Така че не прекалявайте. Давам ви укзания, за да съм сигурен, че няма да нарушите абсорбирането на минерали.

Можете да използвате активен въглен по два начина

1. Приемайте го орално като част от обичайната програма за детоксикация. Въгленът е безопасен за редовнаконсумация. Токсикологични изследвания доказват, че активният въглен е по същество безвреден. Приемането на високи дози не нарушава съня, апетита и не причинява каквито и да било сериозни проблеми.

Аз редовно използвам въглен като част от личния ми план за детоксикация и ви препоръчвам да го направите основна част и от своя план. Най-добре е да го вземате на прах с вода или друга течност, защото таблетките се разтварят твърде дълго преди да освободят активения въглен. В резултат на това те не са толкова ефикасни.

Взимайте по 20 грама на ден активен въглен на прах в период от два или три месеца. Вземайте го два часа преди обилно ядене. (Храната може да прекъсне действието на детоксикация на въглена.)

Можете да намерите активен въглен в аптеките и в магазините за здравословни храни. Препоръчвам ви да купувате по-големи опаковки.

2. Използвайте го под формата на лапа, за да лекувате порязвания и рани по кожата. Активният въглен може да се използва външно, за да извлича токсини и нечистотии от рани на кожата. Едно изследване показва, че активеният въглен не само помага за почистването на инфектирани рани, той също така абсорбира бактериите в тях.

Първо трябва да направите лапата. Разбъркайте малко активен въглен на прах с вода. Той скоро ще се превърне в доста плътна смес. Нанесете част от сместта върху марля или бинт. Сгънете марлята, за да оформите малка торбичка и я сложете върху раната. Непременно поставяйте тънка марля между въглена и кожата. Никога не го поставяйте директно върху кожата.

Направете компрес с бинт. Оставете върху раната 3-6 часа. След това сложете пресна лапа – ако е необходимо – докато признаците на инфекция изчезнат.

Д-р Ал Сиърс
Статията първо е публикувана във в-к Лечител
Източник: alsearsmd.com

zdravivsekiden.com

Източник/ци: http://www.budnaera.com/201704f/17040258.html

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!