Следвайте "Буднаера" в Телеграм

dnesplus.bg

Д-р Ба Хуанг: Изключете от храната аспартама и глутамата, за да ви подмине ракът!

За много лекари сега основното е да видят на снимката значителни промени - че туморът е намалил размерите си например. Но често не се интересуват как се чувства самият пациент. Ако това, което показва снимката, е положително, това не значи, че човекът дълго ще живее.
Случва се ракът да си отиде за две-три седмици, a след това да се върне с бясна скорост...

Предлагаме ви възгледите на този много популярен и до известна степен екзотичен лекар, известен особено сред влиятелните и богати хора от много страни в Европа. За него се носят много легенди. В момента практикува в Беларус. Поводът да попаднем на негово интервю, публикувано в “Народная воля”, е изповедта на нашумелия белоруски бизнесмен Евгений Шигалов. Той споделя, че е попаднал съвсем случайно на този доктор, след като му открили онкологично заболяване на кръвта. Лекували го, но без подобрение, докато лекарят от Лондон, който наблюдавал постоянно състоянието му, го посъветвал да замине за Виетнам и да потърси спасение при д-р Ба Хуанг. Ето какво разказва за това си посещение бизнесменът Евгений Шигалов:

“Той е уникален специалист, няма равен на себе си. Твърде странен е, лекува не само с лекарства, но и с билки. Съчетава традиционната с нетрадиционната медицина. Снабдява се с билки от Япония, Китай, Индия. Навсякъде има полезни билки, които може би не умеем правилно да използваме... Искам да ви уверя, че д-р Ба постига страхотни резултати... Всъщност човек сам решава каква медицина да избере, за да се лекува - традиционна или нетрадиционна. Аз лично смятам, че ако се съвместяват, се получава най-добър ефект. А и лекарите вече са склонни да приемат такава практика. Ето например аз трябваше да приемам антикоагуланти, но варфаринът не ми пасна - започнах да получавам кръвоизливи. А от януари пия билките, които ми предписа д-р Хуанг. И, повярвайте, всички са шокирани от резултатите - и лондонските, и белоруските лекари. Аз вече съм здрав, макар че всички ме бяха отписали”.

- Д-р Хуанг, вашите пациенти са от цял свят, но две трети от тях са руснаци, защо?
- Аз съм лекувал много руснаци, защото не спират да ме търсят. Иначе имам клиника към държавната болница във Виетнам, където разрешават да се прилагат различни лечебни методики. Аз лекувам най-трудните заболявания - основно рак, автоимунни болести, метаболитни нарушения. Учил съм в Педиатричния медицински институт в Санкт Петербург, написал съм кандидатска дисертация. Имам едно изобретение и две внедрени рационализаторски предложения в Русия. Дори известна шведска фармацевтична фондация по алергиите ми връчи престижна награда за имунологични изследвания. След това ме поканиха в Англия за провеждане на по-нататъшни изследвания.

- Работили сте и в Лондон?
- Да, изкарах 6 месеца в Лондон, след което заминах за Америка. Там работех като имунолог и алерголог. Паралелно създадох своя клиника за лечение на трудни заболявания. Евгений Шагалов се запозна с мен, когато работех в Хайно - изпратил го лондонският доктор, чиято жена се лекуваше при мен от рак на гърдата - четвърта степен. Тя премина през всичко: операции, химиотерапии, но болестта се възвръщаше. Беше получила незаздравяващи рани, метастази в белите дробове, в костите, в черния дроб... Но вече минаха пет години оттогава, тя е жива....

- Това, че лекувате най-тежките болести, значи ли, че няма да се заемете с екзема например?
- Няма да откажа, ако ме потърсят за помощ по такъв повод. Затова ще ви кажа как се лекуват най-леките болести, като екзема, синузит, ангина. Ако просто ги лекуваш, без да мислиш за последствията, е лесно: ще предпишеш антибиотик и гърлото ще премине, симптомите ще изчезнат. Но дали това ще излекува пациента? И дали антибиотиците носят повече полза или вреда?

Всички знаят какво е казал Хипократ: “Да не навредим!” А аз дори не съм убеден дали помагаме, или повече вредим на болните, изписвайки им силно действащи препарати... Нещата не са така еднозначни. Според мен задачата на лекаря е не просто да лекува, а да го прави така, че човек да живее дълго време, а качеството му на живот дори и при най-тежките заболявания, да се подобрява...

- А какъв е методът, с който унищожавате туморите?
- Моята методика е насочена към това качеството на живот на хората с ракови заболявания да се подобрява, симптомите да се облекчават. За много лекари сега основното е да видят на снимката значителни промени - че туморът е намалил размерите си например. Но често не се интересуват как се чувства самият пациент. Ако това, което показва снимката, е положително, това не значи, че човекът дълго ще живее.

Случва се ракът да си отиде за две-три седмици, a след това да се върне с бясна скорост... Или пък - туморът е намалял, но човекът не може нито да яде, нито да стане от леглото, няма никаква енергия, изпаднал е в депресия... Според мен е важно след всяко лечение пациентът да се чувства добре. Огромен проблем е болката при раково болните. За някои вече не е подходяща специфичната терапия и е много важно да се подобри качеството на живот при тези хора.

- Не коментирате имунната система...
- Повече от ясно е, че имунната система не трябва да се разрушава, а да се защитава и подобрява. И са нужни изследвания в тази насока - в тях ни е надеждата, това е бъдещето. Аз съм убеден, че ако болният човек изпие сутринта настойка от репей, ако закуси с мечо грозде и за десерт изпие един градински чай, много по-малко ще навреди на организма си, отколкото силно действащите лекарства. Аз повече от 10 години използвам билкови микстури и винаги получавам добър резултат.

- А какво ще кажете за правилното хранене?
- Всеки вид рак предполага съответното хранене и начин на живот: колко трябва да спи болният, какви витамини да приема и т.н. Има, разбира се, и общи правила - по-малко солена храна и такава, която дразни - тук не говоря за подправките, а за химикалите. Ако например от храната се изключат двете аминокиселини аспартам и глутамат, това вече е профилактика на рака. Нужно е да се намали дозата на солта в храната и яжте по-малко колбаси. Аз разбирам, че не е лесно, но като се касае за здравето, трябва. Сега редица мои колеги съветват да се приема много калций. Аз не съм привърженик на това. Излишният калций води до рак на простатата, до рак на млечната жлеза и редица сърдечни заболявания. Според мен е по-добре да се приема повече магнезий и витамин D. Добре се отразява на костите и витамин К2, но много доктори за съжаление това не го знаят. Този витамин го има в пресните зелени зеленчуци и се изработва в червата с помощта на нормалната чревна микрофлора. Здравето на всеки човек зависи от това как се храни и колко спортува.../БЛИЦ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!