Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Равин призовава за протести от името на Фалун Гонг

Йерусалим (TNA) - Под заглавие "Защо китайското правителство злоупотребява с много от своите граждани?" равин Шломо Авинер, един от главните равини на Израел, отправя на своя уебсайт нападки срещу китайското правителство за преследването му на практикуващите Фалун Гонг. Равин Авинер пише, че макар това преследване да става далеч от Израел, еврейската нация трябва да му се противопостави.

"За съжаление, по отношение на Китай това е подценяване, защото в продължение на много години китайското правителство е преследвало практикуващите Фалун Гонг с жестокост, твърдейки, че те са опасен култ. Но от това, което ООН и други организации за правата на човека са разследвали, се оказва, че целта на тази невинна група е да подобри своето физическо и психическо здраве чрез различни упражнения, общоприети в Китай в продължение на много години. Нейните членове правят упражнения с нежни и бавни движения, и култивират добродетелите истинност, доброта и търпимост. Те поставят интересите на другите пред своите, не странят от обществото, дори напротив, споделят тежестите му, отговорни са за своите семейства и приятели. Практиката е популярна и безплатна, и не приема дарения. Те нямат религиозни ритуали от каквото и да е естество; нямат и други официални церемонии. Всички материали по отношение на Фалун Гонг са достъпни на всички езици на техния интернет сайт и към днешна дата не сме чули това да е манипулативен или вреден култ."

Равин Авинер пише, че в началото китайското правителство е изразявало голяма благодарност към Фалун Гонг и им е давало различни награди. Но когато броят им станал десетки милиони, правителството започнало да се страхува за властта си и започнало да ги преследва с унизителни статии и арести, обявило ги за престъпници, карало китайските граждани да подписват петиции срещу тях, гонило ги от домовете им и т.н.. Правителството организирало провокативно събитие твърдейки, че практикуващите Фалун Гонг насърчават самоубийството, но се оказало, че събитието е било фабрикувано. На следващия етап от преследването правителството започнало да ги хвърля в концентрационни лагери, където ги подлагало на елекстрически шокове, връзвало ръцете и краката им в болезнени положения в продължение на седмици, наливало киселина през носа им, жените били сексуално малтретирани и т.н..

"Такава е съдбата на хиляди и хиляди хора в тези концентрационни лагери, всичко в името на "превъзпитанието", където те страдат непоносими физически и психически тормоз, мъчения и унижения", казва равин Авинер. "Нещо повече, те събират техните органи за трансплантации, използвайки частична упойка, а след това хвърлят полумъртвите им трупове за кремиране. Всичко това напомня за преследването на нашата диаспора и особено за времето на Холокоста", казва той.

"В Китай се извършват много повече несправедливости", посочва равин Авинер. "Прогонват се милиони хора от домовете им, без предизвестие, без никаква компенсация и брутално се избиват дисиденти. Съгласно данни, 80 милиона души са били убити от Китайската комунистическа партия, откакто тя идва на власт. Тази злокобна ситуация на събиране и търговия с органи е от главна значимост, защото се извършва в партньорство с хора от Запада, които избират да купуват тези органи и да се преструват, че не знаят и не виждат източника на тези органи."

Цитирайки важни и водещи равини, равин Авинер посочи, че е забранено да се купуват органи от Китай. Израелският закон е променен през 2008 г. и вече не позволява официално финансиране на трансплантации на органи в Китай от страна на медицински дружества. "Но това не е достатъчно", казва равинът, "Трябва да протестираме срещу това явление, което отнема голям брой жертви всяка година - дори не се знае колко точно са те."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!