Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кой кого краде в последните 3000 г., чуто в ЕС Парламента

Джефри Блум споделя с колегите си старата известна ни истина. Истина, която малцинство хора прикрива поради това, че е облагодетелствано, а мнозинството - игнорира поради вродено или придобито (от възпитание или образование, или по новите методи) овчедушие, незнание или най-точно невежество:

"Г-н председател, идеята за данъчното облагане не се е променила съществено през последните 3 000 години.

Богатите и силните крадат пари от обикновените хора, за да направят живота си по-охолен. Но има една-единствена разлика в днешно време и тя е, че сега „данъчното облагане е за благото на данъкоплатците“, и по някакъв начин ние биваме облагани с данъци pro bono (за общото благо).

За да се поддържа този мит, периодично всяваме паника, за да уплашим хората и те да се подчиняват.

Последната заплаха, разбира се, е, че ако не плащаме зелени данъци, всички ще умрем, сварявайки се.

Нали напомня на средновековните религии, които са играли същата игра: плати или горѝ в ада.

Хармонизирането на данъците е идея, създадена от модерната политическа класа, за да се гарантира, че няма правителство, което да краде твърде малко от народа си.

Нещо като картел на крадци, ако желаете.

Може ли да предложа, ако наистина искате хармонизиране на данъците, тогава Комисията и администрацията да плащат същите данъци като избирателите.

Да носят същата данъчна тежест като всички нас, преди избирателите да щурмуват тази сграда и да ни окачат на тавана, за което имат пълното право да го сторят."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!