Следвайте "Буднаера" в Телеграм

nepoznato.energetika-bg.com

За приликите между ЕС и СССР (видео)

ЕС се управлява от комунисти. Н.Фараж

Като се започне с предупреждението на Маргарет Тачър (което сега изглежда пророческо) за това, че сформираната от ЕС структура в крайна сметка, ще създаде „несигурност, безработица, всеобщо недоволство у хората и етнически конфликти“ и се завърши с неотдавнашните изявления, направени от Найджъл Фаредж за задънената улица, в която неизбраните от никого лидери набутват Европа – то между сегашният Европейски и бившия Съветски съюз има поразителни прилики.

Разбира се, контекстът е също важен – Съветският съюз, например, е създаден със силата на оръжието, а формирането на Европейския съюз е свързано с политическа принуда и икономически заплахи.

Съветският съюз са управлявали десетина човека, които са се назначавали един друг и които не са били задължени да се отчитат пред никого. Европейския съюз се управляван от две или три дузини хора, които също се назначават един друг, правят тайни срещи и не могат да бъдат лишени от власт.

В съветско време се казваше, че съюзното правителство е необходимо за да се предотврати война. В Европейския съюз сега казват същото нещо.

В СССР е имало ГУЛАГ. ЕС също така има свой собствен Гулаг – ментален , известен като „политическо проклятие“.

В рамките на ЕС, както и в бившия Съветски съюз, работи огромна бюрократична машина – чиновници с привилегии, бонуси и имунитет от съдебно преследване за цял живот, които просто се преместват от едно място на друго, без значение какво са направили или не са успели да направят.

По онова време се казваше, че целта на Съветския съюз е създаването на нов тип човек – „съветски човек“, че ние трябва да забравим нашите етнически различия, етнически традиции и обичаи. ЕС иска приблизително същото - опитва се да създаде нов човек – „европейски“.

Съветският съюз често използва методите на военна окупация, ЕС използва метода на икономическото сплашване.

Съветската система беше неспособна за преобразувания – както и тази на Европейския съюз.

Понякога е полезно да се направи крачка назад и да се погледне как историята се повтаря.

http://www.zerohedge.com/news/2013-02-03/nigel-farages-ukip-increasing-european-and-soviet-union-similarities

Маоист, комунисти и ченгета оглавяват Европа

Бивши комунисти и агенти на тоталитарните тайни служби се разпореждат днес със съдбата на Европа...

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!