Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лично мен тази тема ме вълнува много: Кой открадна бъдещето ни?

Stamen Ushev

Има нещо много странно в нас, не допускаме лесно непознати. И в домовете си не ги каним. Но сме си поканили три телевизии в живота, да ни манипулират, да крият истината от нас, да създават един измислен и нереален свят за младото ни поколение. Дали някой знае какъв е замисълът на Шишо Бакшишо, или на кака Вуна? А знае ли някой защо Митьо Пищова няма вече да се беси? Много такива примери могат да се дадат.

Питам се, какъв е замисълът на всичко това и кой зъл гений дирижира тази лудница. Правят се скъпи програми, конкурси за певци и танци на поразия, биг брадар, в който се показва утайката на обществото ни. Явно целта е да ни се каже, че не сме качествен народ и нямаме право да искаме достойни управляващи.

В същото време се мълчи за това кой открадна бъдещето ни и това на поколенията, които ще дойдат след нас. По никакъв начин не се коментира примерно продажбата на най-печелившите предприятия, като БТК, която имаше огромна собственост и носи 100 милиона печалба, но бе продадена за жълти стотинки от царя с манталитет на телефонен измамник от гара Левски. Защо се мълчи за него и хората около него? Те нанесоха огромни щети на икономиката, защото медиите са разпънали огромен чадър над тази клика. Хората, които бяха около царя, сега гравитират към Бареков. Коя медия ще каже нещо по този въпрос, след като всички излъчват реклами на БТК. Става така, че Цветан Василев и ТКБ - собственик на тази компания, е главен спонсор на всички телевизии. Тогава как могат те да ни кажат истината?

Кой решава каква политика примерно ще следва БТВ? Чува се, че американците ще я продават на руска компания, защото били на загуба. Как само ни подмятат като топка и за хора не ни броят. Мисля че не БТВ е на загуба, а ние като общество сме на загуба докато не се приеме закон за медиите - те трябва да бъдат под граждански контрол. Тези органи трябва да бъдат избирани от уважавани хора, които през определено време да се сменят, и които да упражняват контрол над телевизиите. Защото електронните медии са само търговски дружества и нека си останат такива.

На практика се оказва, че тяхната власт не е четвърта, а по скоро първа, само дето никой не е гласувал на избори за тях. Лично мен тази тема ме вълнува много, защото съм засегнат от БТК, а медиите у нас са в услуга на големите компании и не се интересуват от съдбата на обикновения човек.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!