Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.eu

Как за 10 минути да се отървем от хъркането

Знаете ли, че причината за хъркането обикновено е подуване на основата на езика, което от своя страна позволява почти със сигурност да се каже, че имате някакви проблеми с черния дроб, а след като се възстанови добрата работа на черния дроб, това може да спре хъркането завинаги.
За черния дроб ще пишем друг път, а сега вижте как бързо да се отървете от хъркането.

Обикновено масажиране на езика, което се нарича и логопедичен масаж, помага за известно време да се отървем от хъркането (не забравяйте да използвате стерилни ръкавици или измийте добре ръцете си).

Какво да направите:

- Отворете уста
- Леко изплезете езика си
- Направете това, което прави лекарят при преглед с дървена пластинка, само че сега с показалец – пъхнете пръста си в устата, и внимателно го поставете върху основата на езика
- С кръгови масажиращи движения го притискайте надолу (към брадичката)
- Можете да също така да започнете масажа от едната му страна и внимателно да масажирате в обратна посока.

Принципът е прост – при подуване на езика, когато масажирате, ще боли малко (настройте силата на натиск до комфортно ниво – лека болка). Просто трябва да продължите да масажирате докато болката отмине. Като премине – увеличавайте натиска до лека болка отново. Повтаряйте, докато вече няма болка.

Това е! Сега можете спокойно да отидете да спите   без да дразните с хъркането си.

Предупреждение! При такъв масаж на езика може да се появи рефлексът за повръщане. В такъв случай трябва постепенно, всеки ден, да масажирате така, че този рефлекс да не се появява – всеки ден да увеличавате дълбочината бавно и постепенно, докато достигнете наистина основата на езика.

по материали на meddaily

Бел. прев. Всички тези съвети всеки може да полза само по своя инициатива. Не препоръчваме нищо, а това е само опознавателен текст.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!