Следвайте "Буднаера" в Телеграм

rasper-bg.com

Чудодейните лечебни свойства на витамин В17

Лаетрилът (амигдалинът) унищожава бързо раковите клетки.

Витамин В17 за пръв път е изолиран от немския химик Юстус Лебиг през 1830 г. Той го нарекъл амигдалин (C20 H27 NO11) – хенцибиозид нитрил на бадемовата киселина, гликозид, получен от ядките на горчивия бадем . Лаетрилът е по-концентрирана и лесноразтворима форма на амигдалина.

Витамин В17 е един от основните източници на хранене на ескимосите, племето хунза, абхазците и др.

Амигдалинът се съдържа в ядките на горчивия бадем, в кайсиевите, прасковените, сливовите, вишневите костилки и в костилките и в други растения.

Витамин В17 – амигдалинът, или лаетрилът, е един от най-противоречивите витамини през последните десетилетия.

Наричат витамин В17 "съвършения химиотерапевтичен агент", който действа изборно върху клетките: той се залепва към раковите клетки, които съдържат бета-глюкозидаз, унищожава ги, без да разрушава здравата тъкан. Витамин В17 има специфични свойства, които предпазват и задържат раковите болести. Освен това той действа като болкоуспокояващо средство, подобрява обменните процеси и забавя процесите на стареене.

Още в Древен Египет и Китай горчивият бадем бил използван като лекарство. През 1802 г. един химик получил от него синилна киселина (циановодородна киселина –HCN) , а през 1830 г. учените стигнали до извода, че тя се получава при разпадането на амигдалина.

Ракът – хроничен дефицит от витамин В17

Хроничният дефицит на В17 води до нарушена обмяна на веществата и нарушено деление на клетките. Т.е. този витамин трябва да се употребява и за профилактика, и лечение на онкоболести. Всеки ден в организма ни се образуват много ракови клетки, спасява ни само добрият имунитет. За целта е нужно правилно хранене и витамин В17, който помага да се възстанови балансът и да се задейства механизмът на възстановяването.

През 50-70-те години на миналия век в медицинската общност се разгаря дискусия по отношение на новия вид лечение на рака, описан в нашумялата книга на д-р Ърнест Кребс "Свят без рак".

През 1952 г. д-р Ърнест Кребс-Младши, биохимик от Сан Франциско, извлякъл от кайсиеви ядки очистена форма на витамин В17. След съвещания с доктор Дин Бърк (от Националния онкологичен институт в САЩ) този препарат получил името лаетрил, което е образувано от пълното име на откритото химическо съединение "лавоманделонитрил". Така лаетрилът в сравнение с амигдалина съдържал по-висока концентрация на В17 и по-лесна разтворимост; д-р Кребс заявил, че неговият противораков ефект е много по-силен отколкото смятали преди това.

Според д-р Кребс на човек му трябват дневно 100 мг витамин В17, които са еквивалент на приблизително седем кайсиеви ядки, което гарантира живот без рак.

През 70-те години алтернативното лечение на рака с витамин В17 било много популярно; един доктор заявил, че е излекувал 30 хиляди болни и получил забележителни резултати. Говорейки за ефективността на В17 в борбата с рака, някои изследователи се позовавали на народността, която живее в Северозападна Индия и в азиатските планини Каракорум, които употребяват много лаетрил и не боледуват от рак. Учените обяснили това явление по два начина. Първо, раковите клетки изсмукват цианида от лаетрила, отравят се и загиват. Второ, ракът възниква заради недостиг на витамин В17 в организма, следователно, ако се попълни, болестта изчезва. С лаетрила се лекува не само рак, но и артрит и хипертония.

Администрацията по хранителни продукти и лекарства в САЩ обаче отхвърля витамин В17. Тя провела клинични изпитания под егидата на Националния раков институт, но не получила доказателства за ефективността на това вещество в борбата с рака. В Щатите лаетрилът бил забранен заради факта, че съдържа цианид, който може да бъде отровен за човека.

Още преди 35 години ядките на кайсиите били обявени за лекарство за борба с много известни видове рак. Учените заявили, че ако те влизат в ежедневата диета на човека, раковите клетки никога няма да се развият в организма.

Транснационалните фармацевтични компании и медицинската общност в САЩ принудили FDA (Управлението за контрол на продуктите и лекарствата) да обяви за незаконна продажбата на "сурови" кайсиеви костилки, както и витамин В17 като лекарство с антиканцерогенен ефект.

Оказва се, че твърдата кайсиева костилка, тази плътна обвивка защитава едно от най-забележителните хранителни и лечебни вещества на земята.

Д-р Ърнест Т. Кребс разработил теорията, че ракът, подобно на скорбута, не се предизвиква от някаква тайнствена бактерия, вирус или токсин, а е болест на витаминния дефицит, предизвикан от недостига на съществени компоненти в хранителното меню на съвременния човек. Той идентифицирал този компонент като част нитролозидите, които се срещат в изобилие в природата – в повече от 1200 растения. В големи количества се съдържа в семената на растенията от семейство Prunus Rosacea (бадем, кайсия, вишна, слива и пр.), царевицата, соргото, просото, тапиоката, лененото семе, ябълковите семки и много други хранителни продукти, които липсват в храненето на днешния човек.

Около 40 хранителни продукта съдържат В17

Освен кайсиите и бадемите, ябълките, вишните, нектарините, крушите, сливите, сухите сливи, боб, леща, кашу, макадамия, почти всички диви плодове – бъз, клюква, малина, горска ягода, къпина, черна боровинка, лен, сусам, акация, люцерна (покълнала), сорго, пирей, овесени ядки, ечемик, кафяв ориз, елда, ленено семе, просо, ръж, пшеница, бамбукови кълнове, мая, нешлифован ориз, листа евкалипт, дюля, сироп от тръстика, спанак, орехови ядки и др.

ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ТЕМАТА ЗА ПРОТИВОРАКОВИТЕ СВОЙСТВА НА ВИТАМИН В17 ЧЕТЕТЕ В КНИГАТА "ВИТАМИН В17: УБИЕЦЪТ НА РАКА"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!