Следвайте "Буднаера" в Телеграм

zdravivsekiden.com

5 хранителни добавки за здрав черен дроб

За черния дроб с любов и грижа

Черният дроб е един от най-важните органи в тялото. И е под непрекъснат обстрел.

Повече от 500 функции зависят от него. Той премахва бактериите от кръвта. Той поддържа бързите реакции на имунната система. Но една от най-важните му функции е предпазването на тялото от токсините.

Не чакайте да се появи проблем с черния дроб, за да започнете да го подсилвате.

Ето 5 естествени решения за предпазване на черния дроб от заболявания:

1. Глутатион:

Ние го наричане „главния антиоксидант”. И има добра причина за това. Глутатионът има способността да прочиства тялото от тежки метали като живака. Но той също така се бори и с клетъчното увреждане от страна на свободните радикали.

Без достатъчно глутатион черният дроб не може да предпазва тялото от токсините, бактериите и оксидативния стрес. Помислете за цирозата за момент. Не е изненадващо, че тя причинява голяма липса на глутатион в чернодробните клетки.

Можете да намерите хранителни добавки с глутатион онлайн или в магазините за здравословни храни. Препоръчваме да взимате в липозомна форма. А ако искате да накарате тялото си да произвежда повече глутатион естествено, опитайте с яденето на богати на сяра храни като чесън, лук и броколи.

2. Шафран:

Тази ярко червена подправка има силен вкус. Тя е също така основен съюзник на здравето на черния дроб. Шафранът има способността да забавя растежа на туморите. В достатъчни количества, тя предпазва от появата на рак на черния дроб първо на първо.

Изследователи в изследване изкуствено причиняват рак на черния дроб при животни в продължение на 22 пълни седмици. В края на изследването те откриват, че яденето на шафран води до по-малко тумори. Животните в групата, която яла най-голямото количество всеки ден нямали изобщо никакви признаци за рак на черния дроб.

Не винаги е лесно да се намери пресен шафран. Но той е по-добрият вариант от шафрана, предлаган на прах, който обикновено е смесен с други по-евтини прахове. Ако намерите пресен шафран, той трябва да е колкото се може по-червен. Връхчетата на истинския шафран трябва да са по-светли, почти оранжеви на цвят.

3. Бял трън:

Белият трън често се дава на пациентите в Европа като съпътстващо лечение, наред с лекарства, които се знае че увреждат черния дроб. И това е много разумно. В белия трън има съединение, което помага на черния дроб да възстановява клетките си. Наречено силимарин, то представлява тайна в борбата срещу увреждането на черния дроб, пазена 2000 години.

Белият трън има антиоксидантно и противовъзпалително въздействие върху черния дроб. Той предпазва клетките ви от токсини и вируси.

Белият трън е популярно вещество в хранителните добавки за прочистване и подсилване на черния дроб. Но можете да намерите и самостоятелен екстракт от растението, който се включва и в няколко различни  сорта чай.

4. Активен въглен:

Активният въглен прави повече от само да избелва зъбите ви. Активният въглен се използва за предпазване от натравяне и от предозиране на лекарства. Това е така, защото той се свързва с токсини като тежките метали. Това позволява на тялото да ги изхвърля без те да му нанесат вреда. Хроничното излагане на тези метали причинява алергични реакции, бързо остаряване и слаба имунна система.

Ако черният дроб не функционира добре, това може да доведе до някои неочаквани странични ефекти. Те включват напълняване, запек и лошо храносмилане. То може да е отговорно дори за заболявания на кожата като екзема и псориазис.

Можете да го взимате когато изядете нещо, което знаете, че вероятно не е трябвало да ядете. Вземането му вечер преди лягане позволява на тялото ви да се пречиства, докато спите. И честно казано това е чудесен начин за избягване на махмурлука, ако сте пийнали повечко.

Ще го намерите във формата на хранителна добавка в магазините за здравословни храни и онлайн. Търсете марка, която предлага по-голяма единична доза, за да почувствате бърза и силна защита за черния си дроб.

5. Куркумин

Именно куркуминът придава на куркумата златния й цвят. И именно това вещество прави куркумата толкова полезна за черния дроб. Куркуминът има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които предпазват от заболявания.

Много изследвания откриват, че ферментиралата куркума на прах значително снижава количеството на ензимите, свързвани с увреждането на черния дроб. Изследване показва, че куркуминът директно предпазва от развитието на цироза на черния дроб при плъховете.

Можете да си набавяте куркумин естествено от куркума. Можете да го намерите и като хранителна добавка в повечето магазини за здравословни храни и онлайн. Просто се уверете, че куркуминът е от естествен източник, така че чернияt ви дроб няма да трябва да се бори с него.

Черният дроб е твърде важен, за да го пренебрегвате. И с количеството токсини, пред което се изправяме ежедневно, той определено ще се зарадва на допълнителна подкрепа.

Не чакайте докато възникне проблем с черния ви дроб, за да му дадете онова, от което той се нуждае. Можете да започнете да го правите по-силен днес, с което и да било от горните естествени решения.

Източник: Institute for Natural Healing, 5 Ingredients for a Strong Liver, 5 January 2014

http://institutefornaturalhealing.com/2014/01/5-ingredients-for-a-strong-liver/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!