Следвайте "Буднаера" в Телеграм

zdravivsekiden.com

Невероятно лесен трик алкализира pH баланса в тялото

Имам наистина добра новина за вас днес. Защото нещо което правите във всеки един момент на всеки един ден – нещо толкова просто, че дори не мислите за него – играе жизненоважна роля в процеса на балансиране на pH тялото ви.

И е твърде вероятно, че лекарят ви не го свързва с остеопорозата. В крайна сметка, виждали сме как лекарите са  печално невежи относно ролята, която храната играе за здравето на костите; малко вероятно е те да сметнат и това лесно за правене, но също и много важно нещо за фактор за здравето на костите.

Когато говорим за pH-балансирани комбинации от храни, ние трябва да сме добре запознати с мощната роля, която храната има за здравето на костите и за поддържането на знаем за поддържането ‘потенциала на водорода’ (pH) в тялото.

Но онова, което днес ще разкрия за вас не е свързано с храната. То е свързано с алкализиращата сила на дълбокото дишане и важната роля, която стойката на тялото играе за правилното дишане. И аз съм също щастлива да споделя с вас просто упражнение за изпъване (стречинг), което може да ви помногне да дишате по-добре.

Дишането и как то алкализира pH на кръвта

Наред с комбинирането на храните, правилното дишане е от голяма важност за здравето на костите ви. Под правилно дишане имам предвид дълбоките пречистващи организма вдишвания, които не са нито много плитки, нито много бързи.

Медицински факт е, че изключително бързото дишане от типа ‘хипервентилация’ може всъщност да причини прекомерна алкализация на кръвта. Но и обратното е вярно – твърде плиткото дишане причинява натрупване на киселини в тялото, и ето защо.

Когато дишате плитко или подсъзнателно задържате дъха си и не успявате да дишате дълбоко и изцяло, вие не само че не успявате да поемете достатъчно кислород; вие също така не издишате въздуха напълно. Това означава, че в кръвта ви се акумулира въглероден двуокис (CO2). Високите нива на CO2 снижават водородния потенциал (pH), и това води до повишаване киселинността на кръвта.

Освен това, правилното дишане подобрява кръвообръщението и храносмилането, облекчава стреса, и помага за пречистването на тялото от токсини.

 Може би дишате плитко без дори да го осъзнавате!

Ако дишате плитко, вие пълните само горната половина на дробовете си с въздух. Коремът ви изобщо не се повдига; само гърдите ви се повдигат и падат. (Очаквайте лесен тест чрез който да разберете дали дишате правилно в следваща статия).

За да са вдишванията ви наистина здравословни и пречистващи вие трябва да изпълвате изцяло дробовете си и също така напълно да ги изпразвате.

Осъзнаването как дишате може малко да ви затруднява в началото, но след време ще стане автоматично. Първата стъпка е да си изградите и да поддържате…

 Добра стойка за здравословно дишане

Когато сте приведени напред, вашите дробове и диафрагма нямат място да се разширяват. Коремните ви мускули и ребрата ви са ‘прихлупени’, а мускулите на гърба са опънати, което препятства дълбоките вдишвания. А ако си наложите да седите с изправен гръб, за да си поемете няколко пъти дъх, мускулите са балансирани и ще откриете, че не можете да задържите тази изправена стойка много дълго. В началото изглежда че тя прави дишането по трудно.

Ето тайната:

Изградете стойката си с упражнения и правилното ви дишане ще последва естествено

Необходимо е да се знае, че упражненията играят много важна роля за коригирането и поддържането на добрата стойка на тялото. Всяко движение може да изгражда костите и да укрепва мускулите.

Тонизирането на мускулите в горната част на тялото е необходимо, за да могат те да поддържат добрата стойка, която ще ви накара да се чувствате добре и ще ви придаде  по-младежки вид.

Изпъване на гърдите навсякъде и по всяко време

Изпъването и укрепването на мускулите на гърдите са чудесни начини за улесняване на добрата стойка, както е показано в упражнението по-долу. Това упражнение ще ви помогне също така да дишате по-добре и по-ефективно, а най-добрата част е, че можете да го правите по всяко време и навсякъде.

Ето как да го правите:

Докато седите или сте изправени, леко съберете лопатките си една към друга. Не трябва да повдигате рамене докато се изпъвате. Задръжте от 15 до 30 секунди и повтаряйте през целия ден.

За да направите това изпъване дори още по-ефикасно, опитайте следното:

Някои съвети за какво да следите докато правите това упражнение:

С честото изпълняване на това лесно упражнение вие ставате по-силни, действието на мускулите ви върху костите подобрява силата и плътността им.

Подобряването на стойката води също така до по-лесното, по-здравословно и по-дълбоко дишане, което от своя страна подобрява алкалността на тялото. Поразително е как тялото ви работи в чудесен синхрон когато му дадете онова от което се нуждае.

Вивиан Голдсмит

Източник: Alkalize Your pH With This Amazingly Easy Trick; http://saveourbones.com/alkalize-your-ph-with-this-amazingly-easy-trick/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!