Следвайте "Буднаера" в Телеграм

zdravivsekiden.com

Колоидното сребро, новата стара алтернатива на антибиотиците

Колоидното сребро – природният антибиотик

Употребата на колоидното сребро в борбата с инфекциите бе добре развита много преди лекарите да се обърнат към антибиотиците като основен арсенал срещу вредните микроби. В началото на двадесети век колоидното сребро беше особено важно оръжие в битката за лечението на множество различни заболявания.

Когато учените изследователи откриха антибиотиците през четиридесетте години на миналия век, лекарите започнаха да предписват тези фармацевтични лекарства, новите лекове бяха счетени за по-висша форма спрямо леченията от типа на колоидното сребро. За фармацевтичните компании антибиотиците първоначално изглеждаха като щурмови отряд: Те унищожаваха животозастрашаващите патогени и можеха да бъдат патентовани. Това означаваше, че те хем задоволяваха лекарите и пациентите, хем носеха зашеметяващи печалби за големите фармацевтични компании.

Попреминали апогея си

Днес, обаче, антибиотиците показват признаци на изживяване на полезното си действие. Бактериите се научиха как да се отбраняват от убиващите микробите свойства на тези химически лекарства. В резултат на това резистентните на антибиотици бактерии днес са широко разпространени. А фармацевтичните компании се озорват да измислят нови антибиотици, на които да може да се разчита като заемат мястото на предишните вече неефективни лекарство.

Възходът на резистентните на антибиотици бактерии отново активизира интереса към антимикробните лекарства като колоидното сребро. Тъй като колоидното сребро не може да бъде патентовано и продавано за огромни суми като лекарствата, изписвани с рецепта, богатите фармацевтични компании не провеждат скъпи клинични изпитания, за да докажат неговата ефикасност. В същото време, както може би очаквате, Американската агенция за храните и лекарствата (FDA), прислужницата на Биг фарма, официално неодобрява колоидното сребро.

Но разбира се FDA не одобрява всяка евтина алтернатива на прескъпите лекарства, предлагани от фармацевтичните гиганти.

Ползи от колоидното сребро

Ироничното е, че Албърт Сиърл, който основа фармацевтичната компания по-късно прераснала в Merck, прави доста изследвания на колоидното сребро и на неговите ползи срещу инфекциите. Както отбелязва Уорън Джеферсън в книгата Colloidal Silver Today, Сиърл пише, че колоидното сребро има „… преимуществото бързо да нанася фатален удар на паразитите — било то бактериални или други — без каквото и да било токсично действие върху човека”. Сиърл също така вярва, че то е полезно при възпаление на сливиците, конюнктивит, импетиго, рани по краката, екзема, дизентерия и циреи.

Никой не е напълно сигурен как среброто убива патогенните бактерии. Възможно е то да спира ензимите, на които микробите разчитат, за да оцеляват. Някои изследователи смятат, че микробите естествено привличат частици, съдържащи се в колоидното сребро с натрупването на тези частици върху себе си причиняват собствената си смърт. Други учени пък изграждат хипотезата, че среброто пречи на бактериалната репродукция, разрушавайки мембраните на бактериите и така спира функциите вътре в клетките. То също така подсилва собствената имунна защита на тялото, като я прави по-мощна при унищожаването на напиращите микроби.

Външно и вътрешно лечение на остри инфекции

Марк Стенглър в книгата си The Natural Physician’s Healing Therapies пише, че използва колоидно сребро за вътрешно и външно лечение на остри инфекции. Той го използва и като противогъбично и противопаразитно средство, давайки го на пациентите вътрешно за инфекции на храносмилателния тракт. Други холистични лекари, казва той, използват колоидното сребро за дългосрочно лечение на Лаймска болест.

Някои експерти предупреждават, че прекомерната употреба на свързващите се с протеините сребърни съединения води до посивяването на кожата познато като аргирия. Обаче, човек не е изложен на този риск при повечето препарати с колоидно сребро, след като те се предлагат като хомеопатично лечение. Тези хомеопатични препарати дават същите лечебни ползи без да засягат тена на кожата.

Боб Ливингстън

И сега две мнения на уважавани от сайта Здрави всеки ден автори на полезни статии, които често ви представяме относно уреда за колоидно сребро SilverLungs

На Майк Адъмс:

„Чудесното в луксозния комплект на SilverLungs е, че той включва пулверизатор, който позволява човек да вдишва сребърна пара пряко в дробовете си и по този начин да убива бактерии. Убеден съм, че това е ефикасно лечение за много видове пневмония и днес, ако лекарите имаха поне малко здрав разум, те щяха да използват колоидното сребро, за да спасяват живота на хората в болници и клиники. Безкомпромисната цензура и потискането на колоидното сребро представляват един от най-поразителните случаи на потисничество в историята на медицината и науката и един ден не се съмнявам, че среброто най-накрая ще бъде широко признато като силен лек, който спасява живота на хората.

Продуктът The SilverLungs Generator е наистина впечатляващ, защото позволява на човек сам да си прави колоидно сребро за някакви си пенита на доза. Мисля, че този уред би могъл да спаси живота на безброй хора по време на всеки грипен сезон при разпространението на респираторните заболявания сред населението. Също така вярвам, че притежаването на такъв уред наистина може да ни спаси живота в случай на разпространение на биологично оръжие, причиняващо инфекциозно заболяване, което без съмнение ще атакува дихателната система. Вдишването на частици колоидно сребро направо в белите дробове като част от парата е може би най-ефикасният начин открит до сега за убиване на бактерии в белите дробове. Антибиотиците не могат дори да се доближат до тази ефикасност. Но разбира се фармацевтичните компании печелят купища пари от антибиотиците, ето защо болниците пробутват антибиотици вместо сребро”.

Майк Адъмс, рейнджър на здравето, редактор на сайта NaturalNews.com

На Ребека Карли

Аз, домашните ми любимци & хиляди от клиентите ми използваме колоидно сребро от около 15 години. То може да се поглъща, вдишва, да се прилага в очите & ушите, да се използва за миенето на зеленчуци & и има много други приложения; обаче, както се вижда от фотографските доказателства на един от клиентите ми с дълбоки изгаряния втора степен от врящо кафе, то се използва и за оздравяването на рани по кожата БЕЗ БЕЛЕЗИ.

Макар че съм опитвала различни генератори на колоидно сребро през годините, генераторът SilverLungs е най-добрият на пазара по мое мнение. Употребите на колоидното сребро са безбройни; и като притежава човек свой собствен генератор, той може да си приготвя бутилка от скъпоценната течност за жълти стотинки докато е жив. Моите 3 кучета, 2 котки и аз го пием всеки ден”.

Д-р Ребека Карли МД, Уебсайта: www.reversingvaccineinduceddiseases.com

Поредна статия за множеството ползи и употреби на колоидното сребро очаквайте скоро.

Източник: Easy Health Options, Colloidal Silver: An Alternative To Antibiotics, 21 December 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/colloidal-silver-an-alternative-to-antibiotics/

http://www.silverlungs.com/reviews.html   

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!