Следвайте "Буднаера" в Телеграм

dnesplus.bg

Витамин D ще ви спаси от множество видове рак

Известна е ползата от Витамин D. Това е най-препоръчваният витамин за някои видове рак. Учените са доказали, че Витамин D е много полезен за намаляване опасността от рак на ректума и дебелото черво. Организмът се нуждае от 2 хиляди международни единици от този витамин, за да спадне с 60% рискът от тези видове рак.
С приемането на Витамин D почти напълно се унищожава вероятността от рак на гърдата. Витаминът се набавя главно от слънчевите лъчи. Човек трябва да се излага на слънце поне по 20 минути на ден, за да си набави двете хиляди единици от Витамин D. Повечето хора обаче не излагат цялото тяло, което увеличава времето на слънце. Колкото повече Витамин D има в кръвта, толкова по-малък е шансът да се получи рак на гърдата. Ако вече сте болни, Витамин D намалява разпространяването на раковите клетки и степента на развитие на болестта става по-ниска.

Слънцето е най-ефикасният начин за набавяне на Витамин D, но не бива да се прекалява. Хубаво е цялото тяло да бъде излагано на показ в рамките на 20 минути. Ако се стои повече време, рискувате да обърнете ефекта от положителен в отрицателен. Освен чрез слънчевите лъчи, необходимата доза Витамин D може да бъде набавена чрез консумиране на риба или мляко. /doctorbg.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!