Следвайте "Буднаера" в Телеграм

kafene.net

Френски социалисти: Станишев крие връзка със СССР

kafene.net

Френски социалисти заподозряха лидера на ПЕС Сергей Станишев в опит да прикрие съветското си минало и да заблуди милионите привърженици на лявата идея на Стария континент.

Според тях Станишев, който е и председател на партията на българските социалисти, е публикувал своя неточна и манипулативна автобиография на електронния сайт на ПЕС (виж ТУК), на която до сега никой не е обърнал сериозно внимание.

В нея е посочена само рождената му дата, но и дума не се споменава, че това се е случило в град Херсон, Украйна, а самият Станишев е бил до скоро съветски гражданин.

Не е посочено и второто му име - Дмитриевич, което издава руската връзка. Освен това е пропуснал да отбележи, че е завършил историческия факултет на Московския държавен университет "Ломоносов", а докторската му дисертация е била посветена на историята на руските военни униформи.

В европейското си CV Станишев отбелязва само връзките си с Лондонското училище по икономически и политически науки.

Сигнал за тази манипулация е постъпил във федерацията на Френските социалисти Буш дьо Рон, департамент 13-ти в Марсилия. От там пък са направили официално запитване до международния отдел на централата на френската социалистическа партия в Париж, с настояване проблемът да бъде поставен за изясняване до ръководството на ПЕС.

Това разкриха пред Faktor.bg източници от Марсилия, запознати със зреещия скандал. Те са изумени, че един висш европейски политик е премълчал тенденциозно тези важни обстоятелства от автобиографията си.

В сайта на БСП Станишев не е спестил тези интересни подробности, но едва ли френските и европейските леви са се сетили да се информират от електронното издание на българската столетница.

В България съветското минало на лидера е важен знак към левия електорат, но на "Позитано" всички знаят, че Сергей има комплекси на тази тема и не обича публично да се споменава, обясни червен депутат.

Френските социалисти следят с интерес и как ще се развие интригата с пиарския хонорар от 60 хил. евро, който съпругата му Моника е получила от Европейския парламент, забравяйки да декларира конфликт на интереси, допълни още източникът ни от Марсилия.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!