Следвайте "Буднаера" в Телеграм

snaiper-bg.net

Още за загадъчните тунели и библиотеката от злато под Еквадор (видео)

Аржентинският етнолог Хуан Мориц е един от първите, които изследват загадъчните тунели в Южна Америка. В провинция Морона Сантяго на територията на Еквадор той нанесе върху карта, открита от него, неизвестна на никого досега система от тунели, чиято дължина е стотици километри. Те се простират дълбоко под земята, образувайки гигантски лабиринт, който очевидно няма природен произход.

В скала е пробит огромен отвор, от който човек може да се спусне в недрата и да премине през последователно разположени хоризонтални платформи до дълбочина почти 240 метра. Тук се намират правоъгълни тунели, които завиват под прав ъгъл. Стените и таваните на тези тунели са толкова гладки, шлифовани, идеално равни, сякаш са покрити с лак.

В подземния лабиринт са разположени помещения с размерите приблизително на театрална зала, в които са открити мебели – маса и седем стола, изработени от материал, приличащ на пластмаса. Тук Хуан Мориц намерил огромен брой метални пластини с гравирани върху тях писмена. А на някои от тях били гравирани космически пътешествия и астрономически понятия.

Всички тези пластини са абсолютно еднакви, сякаш разкроени с помощта на висока технология по шаблон от метал. Откритието на Хуан Мориц без съмнение повдига отчасти завесата над загадката за онези, които са изградили тунелите, за равнището на знанията и епохата им.

Друга експедиция от англичани и еквадорци на границата между Еквадор и Перу през 1976 г. проучвала един от подземните тунели в Лос Тайос. Там също били намерени маса със столове, чиито облегалки били повече от два метра. Но най-интересно се оказало друго помещение – очевидно библиотека, която представлявала дълга зала с доста тясна пътека по средата.

По стените имало рафтове с древни дебели книги с по 400 страници всеки. Листовете на книгите били изработени от злато и изписани с непознат на науката шрифт.

Системата от тунели и пещери под Еквадор и Перу пази древна съкровищница, включително две библиотеки – една от метални книги, а другата – върху кристални табли.

През 1973 г. сега легендарният Ерих фон Деникен твърди, че той е влизал в гигантската тунелна система под Еквадор, която както му били разказвали, обхваща едва ли не целия континент и е явно свидетелство за високото развитие на нашите предци или пък на посещението на извънземни в древността. В тунелите се намира библиотека, в която книгите са направени от метал. И това в район, в който сега живеят само „примитивни” индиански племена без всякаква писменост, коментира Деникен.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!