Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.com

Ресторантьор продаде бизнеса си за да плати операция на своя работничка

forums.anandtech.com

В днешно време такива прояви  могат да се преброят на пръстите на ръцете. За щастие  те все пак се случват. В САЩ.

Michael De Beyer бил собственик на ресторанта “Kaiserhof” и бар в Монтгомъри (Тексас) в продължение на 17 години. При него  работят 19 -годишната Бритни Матис, сестра и и майка и. Всичко е наред, докато Матис не открилка на краката си обрив. Тя отишла на лекар, където след изследвания и било казано, че нейното състояние е свързано с нарушения в кръвосъсирването . След това лекарите направили томография и съобщили на момичето страшната  диагноза – мозъчен тумор .

Застраховка Бритни нямала, така че възникнал въпроса  как ще се плащат огромни медицински сметки. Нейният баща починал през 2000 г.  също  от мозъчен тумор, за който той дълго време не знаел нищо, а когато научил, нямал пари дори и  да си направи  изследване и да разбере дали този тумор е злокачествен или доброкачествен.

А сега историята с  бащата, била на път да се повтори и с дъщерята. И щяла да се повтори, ако не е бил работодателят на Бритни , който продал собствения си ресторант и бар,  и платил лечението на  момичето.

За своя бизнес De Beyrer взел около два милиона долара. Бившият ресторантьор заяви пред репортери, че след като е останал без бизнес,  възнамерява да посвети повече време на жена си и децата си.

http://foodbeast.com/2014/01/07/man-sells-restaurant-of-17-years-to-help-employee-with-tumor/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!