Следвайте "Буднаера" в Телеграм

24chasa.bg

Ватиканът е гей рай, твърди швейцарски гвардеец

Швейцарската гвардия на Ватикана е създадена през 1506 г., за да гарантира сигурността на папите. В нея приемат само млади католици, високи поне 174 см.

Ватиканът е гей рай, твърди бивш швейцарски гвардеец. Пред изданието "Швайц ам зонтаг" той проговаря за първи път, като разказва на какъв сексуален тормоз е бил подложен, докато е бил на служба в Светия престол.

Събитията, за които става дума, са от времето малко преди смъртта на папа Йоан Павел Втори. Гвардеецът обаче предполага, че вероятно това се случва и днес и че папа Франциск няма да има сили да го промени.

Младият и красив Г. направил много силно впечатление още с встъпването си в корпуса, отговарящ за сигурността на папата. Той редовно бил обект на откровени сексуални предложения, включително от високопоставени свещеници.

"Един път, когато се връщах в общежитието след полунощ, получих телефонно обаждане по мобилния. "Какво правиш? Къде си?" Попитах кой е. Оказало се, че е един от влиятелните кардинали, който живеел в папския дворец. Той канел Г. да отиде в апартаментите му, разположени недалеч от тези на папата. Гвардеецът помислил, че е станал обект на лоша шега. Кардиналът обаче му дал личния си телефон и след проверка станало ясно, че е истински.

Впоследствие Г. станал обект на ухажвания и от други височайши божии служители. Епископ му подарил бутилка уиски, на която била закачена визитката му, друг му пратил покана за обяд, на която се уточнявало: "Десертът ще си ти".

Според Г. не става дума за изолирани случаи. По време на службата си той получил неприлични предложения от 15-20 души, сред които кардинали и епископи. Те били твърдото "гей лоби" на Ватикана. Атаките не били само словесни. Сътрудник на секретариата на Светия престол веднъж безсрамно го опипал.

"Най-тъжното е, че папата не знаеше нищо, не беше информиран какво става", казва гвардеецът.

Той не получил никаква подкрепа и от своите началници, на които се оплакал. Отвърнали му, че очевидно не е разбрал добре, защото говорел зле италиански. "Ако бях приел предложенията, щях да се издигна в йерархията и да стана командир", посочва Г. Малко преди да напусне службата, той отишъл при един от свещениците да поиска съвет за професионалното си бъдеще. "Каза ми: Иди да видиш монсеньор еди-кой си. Но преди това си вземи душ. Стана ми ясно, че ще имам работа, ако реша да стана момче на повикване".

Годините, прекарани в Рим, изпълнили Г. с отвращение към католическата църква. Той бил шокиран не само заради лицемерието около сексуалността, но и от неприкрития стремеж към лукса, демонстриран от много църковни служители. Според него папа Франциск няма да може да изчисти църквата от порока. "Той е толкова самотен", казва Г.
През юли папа Франциск осъди гей лобито във Ватикана, но заяви, че не може да съди хомосексуалните, които трябва да бъдат интегрирани в обществото.

През 1998 г. швейцарската гвардия преживя най-голямата си трагедия. Командирът Алоис Естерман и съпругата му бяха намерени мъртви в римския си апартамент. Вероятният извършител, млад гвардеец, се самоуби. Разследването тогава тръгна по две линии за мотивите на убиеца - пристъп на гняв, че не е получил желаното повишение, и хомосексуална връзка между двамата мъже.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!