Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.eu

Паралелни светове има и скоро ще бъдат достъпни

Расте броят на космолозите, съгласни с писателя Грийн, че ние сме само една от многото вселени и че най-малко един от тези други светове не е далеч от нашия, може би само на милиметър. Ние не можем да видим този свят, защото той съществува в особен вид пространство, което се различава от четирите параметри на нашата ежедневна реалност, пише wakingtimes.com

Макс Тегмарк от Масачузетския технологичен институт смята, че този модел на мултивселената (“ много вселени“) се основава на съвременната физика, и в крайна сметка ще може да бъде проверявана, предсказуема и неоспорима. „Това не е научна фантастика“, казва той – “Това е истинска наука“.

Както са показали изследванията на CERN, учените говорят все по-често за „нова физика“, която вече е на хоризонта, и обещава да помогне на учените да разберат повече неизвестни неща за нашата вселена. Този нов подход включва разработването на по-добро разбиране на тъмната енергия, загадъчна сила, която, както считат някои съвременни мислители, указва, че „сестрата“ на Вселената се крие в нашия район.

Странни събития бяха открити от космолозите в места като галактиката Андромеда, която е на 2 200 000 светлинни години и се движи към Млечния път със скорост 200 000 мили в час. Това явление има смисъл логически, ако има изтичане на гравитация от  невидимата Вселена, което задържа двете галактики заедно.

Изследователите, работещи с космическия телескоп WMAP са открили сила 10 000 пъти по-голяма от Млечния път, и която, както  те смятат, предлага мощни доказателства, че паралелната  вселена може да е  в този район.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!