Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.eu

Наистина ли СССР е похарчил $ 1 милиард за програма за контрол на съзнанието?

В доклада се "съобщава за тайни парапсихологични операции от 1917 г. насам".

"Както се оказва, от 1917 г. насам руснаците, може би, са похарчили до 1 млрд. долара за нетрадиционни психологически изследвания" – пише Daily Mail.

"В новия доклад, който разкрива класифицирана преди това информация, се съобщава как в Съветския съюз са работили неуморно, за да се създаде програма за контрол на ума, която да може да се конкурира с американската" – се казва в статията.

Серж Кернбах от Изследователския център за перспективна роботика и науки за околната среда в Щутгарт съобщава за това как в Съветският съюз е било проектирано устройство, генериращо и запазващо високочестотно електромагнитно излъчване.

"Ако генераторът е проектиран правилно, той може да акумулира биоенергия от всички живи същества – животни, растения, хора, и след това да я излъчва" – пише Keрнбах.

Авторът на статията споменава подобен на съветската "психотронка" американски проект MKUltra, разработван под контрола на ЦРУ от 1950 г.

"Изследователите са използвали различни методи, за да въздействат върху психическото състояние на хората, както и да променят функциите на мозъка, включително хипноза, изключване на сетивата, изолация, вербално насилие и сексуален тормоз, както и различни форми на изтезания " – пише вестникът за проекта MKUltra, забранен през 1973 г.

Източник: Daily Mail

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!