Следвайте "Буднаера" в Телеграм

dnesplus.bg

Корейци се топлят в палатки у дома си

С настъпването на зимата осигуряването на топла среда става проблем за много хора. Предприемчиви фирми в Южна Корея обаче са открили ново средство, с което да осигурят нужната топлина на населението, а и да спечелят от това - домашни палатки, пише Express.

Холните палатки са голям хит на корейския пазар и се разграбват масово. Идеята зад тях е много проста - дори когато температурата в помещението спадне до 19 градуса, в палатка се поддържа постоянна температура от 23 градуса. Така хората спокойно могат да опънат новите си придобивки в своята всекидневна и да се наслаждават на неподправен уют.

На цена от 40 000 вона или 37 долара домашните палатки се харчат изненадващо добре. Един от производителите им твърди, че само за няколко седмици е продал повече от 4 милиона бройки. Това изглежда като евтино решение за милиони корейци, които иначе очакват тежка зима. 6 от 23-те ядрени реактора в страната в момента са спрени заради високите разходи, а аварите в енергийния сектор са често срещани. Ето защо хората търсят евтина и практична алтернатива, която да им позволи да си откраднат някой и друг градус топлина през студената зима. Дори когато това означава да опънат палатка на средата на хола си. /obekti.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!