Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.eu

Телата на хора, погребани през последните три десетилетия, не се разлагат

Швейцарските учени съобщиха шокиращи данни: телата на хората, погребани през последните три десетилетия, почти не се разлагат!

Те изглеждат така, сякаш са били поставени в ковчега преди седмица.

Учените обвиняват за това влошената екологична обстановка и лошото качество на храната от заведенията за бързо хранене.

Първи алармираха за проблема германски съдебно- медицински експерти. През август в Дюселдорф на научна конференция, д-р Вернер Столц от Берлин представи сензационен доклад.

През последните три години по време на ексхумацията на телата на хора, погребани преди повече от 20 години, той 32 пъти се е сблъсквал с факта, че телата им почти не са се разложили. Покойниците изглеждали така, сякаш са погребани преди две - три седмици.

Тази тема се появи отново в Швейцария по време на срещата на експерти от погребалния бизнес. Директорите на големи гробища в Париж, Милано, Хамбург, Кьолн, вкупом се оплакаха, че вече не разполагат с достатъчно място за нови погребения.

Според санитарните стандарти, приети в ЕС, за да се изкопае нов гроб на мястото на стар, трябва да са минали 17 години. Само че сега труповете за този срок просто не се разлагат.

Не яж Big Mac – ще се превърнеш в мумия! С изследването на нетленните тела са се заели швейцарските учени. След два месеца детайлни изследвания те изложиха три възможни обяснения за това защо мъртвите не бързат да се разлагат в земята.

* Според първата версия е виновна екологията. На някои места поради прекомерно замърсяване на почвата, е изчезнал вид бактерии, които са отговорни за разграждането на трупове.

* Втората хипотеза: за всичко са виновни съвременните подмладяващи козметични средства. Хората са започнали да използват специални кремове срещу стареене. Тяхната кожа и горните тъкани още докато са били живи са се балсамирали, и след смъртта предотвратяват естествения процес на гниене.

* Трето предположение. Причината е в хранителни консерванти, които се срещат в изобилие в храната. Особено богати на тях са газираните напитки, сладкишите и всички продукти в заведенията за бързо хранене.

Мумифицирането се случва, защото консервантите, които се приемат с храната, се натрупват през целия живот, и впоследствие инхибират процеса на гниене. Тази версия изглежда най-вероятна за учените и най- неутешителната. Промяна в начина на хранене няма как да се случи. Целият свят ще консумира консервирани храни всяка година все повече и повече, – казва д-р Столц. Но европейците не са първите, които се увековечават по този начин.

Американците са се сблъскали с този проблем преди 30 години, но територията на страната им позволява да разширяват гробищата. Единственият изход, според учените, е тоталната кремация на мъртвите. Съответните закони най-вероятно ще се появят през следващата година.

Консервирани трупове

"Меките тъкани в мъртвите тела сега не се превръщат в хумус, а в трупен восък – сиво-бяла маса. За всичко са виновни консервантите".

За използването на консерванти и тяхното въздействие върху човешкото тяло се спори дълго време, обаче за това, че тяхното действие продължава много години след смъртта, живите хора започнаха да се замислят едва сега.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!