Следвайте "Буднаера" в Телеграм

razkritia.com

Белгийското синьо вече и у нас! Опасно ли е месото на ГМО чудовището?

Белгийското синьо е генно подобрен бик, „произвежда“ 40% повече говеждо месо от останалите, но умира в адски мъки

ГМО чудовището, наречено Белгийското синьо, вече и на българския пазар. Бикът изглежда наистина ужасяващо и според запознати е плод на ГМО, чието месо е със съмнителни качества.

Фирмите, които го предлагат, гарантират 40% повече месо от всяко друго добиче, лека и по-къса бременност на оплодените от този бик крави, както и много по-бързо отрастване на телетата.

Е, такова животно нема, ще си кажете. Напротив има – Белгийското синьо.

Запознати обаче коментират пред alexsrb.livejournal.com и потресаващите истини за огромния бик. Заради генната мутация животното

умира в адски мъки!

Тялото му не може да издържи на огромната маса и се „къса по шевовете“. Напращелите мускули предизвикват огромни и мъчителни рани по краката им.

Добичето обаче е много рентабилно за фермерите и фирмите производители, но е съмнително полезно за крайния потребител.

Отдавна се доказа, че ГМО продуктите са изключително вредни за здравето, водят до рак и други заболявания, писа beu.bg. Така например консумирането на генно-модифицирана пшеница води до сериозни изменения в черния дроб.

В Китай пък се опитаха да създадат мляко, което да наподобява максимално човешката кърма. За целта имплантираха човешки гени в кравите, но в почти всички случаи телетата умираха веднага след раждането. Останалият 1% са

увредени мутанти.

Дали в Китай предлагат мляко от тях на пазара, не е ясно.

Остава отворен и въпросът вредно ли е за здравето говеждото месо от Белгийското синьо. Изводите можем да си правил от доказаната вреда на останалите генно-модифицирани организми.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!