Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ufonlo.blog.bg

Летящи чинии и контрол над разума

НЛО
ufonlo.blog.bg

Правителствените и военни тайни могат да варират от страшни до смешни дори абсурдни, но те винаги са най-малкото интригуващи. От тайния проект за изграждане на свръхзвукови летящи чинии до сега добре позната на целия свят програма за създаване на първата атомна бомба, пред вас са седем проекта, разсекретени от американските военни и ЦРУ.

Проект 1794

В края на 2012 г. военновъздушните сили на САЩ разсекретиха документи, включително доклади за тайна програма за изграждане на летящи чинии, предназначени да свалят съветските бомбардировачи. Програмата стартира през 50-те години и е кръстена Проект 1794.


Документите отчитат, че новото въздухоплавателно средство е планирано да стига до скорост 4 Маха и височина от 30000 метра. Очакваната стойност на проекта възлиза на повече от $ 3 милиона, което е еквивалент днес на повече от 26 милиона.

Проектът е отменен през декември 1961 г., когато изследвания показват, че формата на летяща чиния е аеродинамично нестабилна и вероятно ще бъде извън контрол при високи скорости (да не говорим за свръхзвукови).

Проектът Iceworm

През 60-те години американската армия стартира тайна мисия за изграждането на серия от мобилни ядрени установки за зенитни ракети под леда на Гренландия. Нейната цел е да се поставят ракети със среден обсег, които биха могли да ударят цели в рамките на Съветския съюз.

Програмата е с кодово име Проект Iceworm, но за да се запази в тайна, армията стартирала проект за покриване Camp Century през 1960 година. Под прикритието на този проект инженери са изградили мрежа от подземни тунели и сгради, които включват жилищни помещения, кухня, стая за отдих, болници, лаборатории, складове, комуникационен център и атомна електроцентрала.

Тази база, чието съществуване се пази в тайна от правителството на Дания, е работила в продължение на седем години. Програмата е отменена през 1966 г., когато изместването на ледения покрив е направило местните условия нестабилни. Към днешна дата, натрошените останки от проекта Iceworm са затрупани под снеговете на Арктика.

Проект MK-ULTRA

По време на Студената война, ЦРУ започва Проект MK-ULTRA - тайна и незаконна програма за проучване на потенциала на системите за контрол на ума. Програмата включва изследване на ефекта на хипнозата, биологични агенти и химикали, като ЛСД и барбитурати върху хора за изпитване.

През 1973 г., бъдещият директор на ЦРУ Ричард Хелмс наредил унищожаването на цялата документация по проекта MK-ULTRA, но след няколко години все пак стартира официално разследване на действията на програмата. Проектът е в основата на няколко филма, включително "Манджурският кандидат" и "Хора, които са гледали козите."

Зона 51

Никое друго място не е привличало толкова внимание на теоретиците на конспирацията и НЛО ентусиасти като Зона 51 - самостоятелната пустиня близо до Грум Lake, Невада, на около 134 км северозападно от Лас Вегас. Строгите мерки за сигурност които има базата, пришпорили въображението на хората и Зона 51 започва да се свързва с паранормални явления, включително редица теории, въз основа на които там се крият извънземни и НЛО.

През юли 2013 разсекретените документи на ЦРУ за пръв път в историята са потвърдили съществуването на Зона 51, както и че на това място е имало много свръхсекретни тестове на шпионски самолети, включително и добре познатия разузнавателен кораб U-2.

Въпреки че Зона 51, която работи като поделение на военновъздушна база в Едуардс, Калифорния, не е имала никога статут на тайна, всички изследвания и програми, които се провеждат тук са някои от най-пазените тайни на правителството на САЩ.

Проект Grudge

Въпреки че Зона 51 не е било строго секретна база, специално построена за изучаване на извънземни, ВВС на САЩ все пак са изследвали НЛО. Проект Grudge е краткосрочна програма, която стартира през 1949 г. за изучаване на неидентифицирани летящи обекти. Тя става приемник на по-ранна програма, известна като Проект Знак, в рамките на която в началото на 1949 е публикуван доклад, който казва, че някои от НЛО, както изглежда, наистина са реални въздухоплавателни средства, но данните, които биха позволили да се определи точният им произход са недостатъчни.

Критиците на проекта Grudge твърдят, че единствената цел на програмата е развенчаването на НЛО отчетите и настоящи проучвания не е имало на практика . Ето какво е написал за това в книгата си капитанът от ВВС на САЩ и ръководещ Проект Grudge Едуард Рупелт: "Не е трудно да се забележи, че документите, занимаващи се с доклади за НЛО, които попадат под юрисдикцията на проекта Grudge, не отговарят на стандартните процедури за анализ на разузнавателна информация. Цялата входяща информация се преценява единствено на предпоставката, че НЛО не съществуват. Без значение какво сте видели или чули - не вярвайте на това и точка".

Операция Paperclip

През септември 1946 г. президентът Хари Труман дава зелена светлина на така наречената Операция Paperclip, целта на която е да привличат учени от нацистка Германия в САЩ. Агентите на Службата на стратегическите служби (предшественик на ЦРУ) вербува германски учени да работят в САЩ, за да "допринесат за следвоенното възстановяване на страната", както и за да са сигурни, че ценни научни знания натрупани от нацистите, няма да се установят в ръцете на Съветския съюз или в разделена на Източна и Западна Германия.

Най-известният успешно вербуван чрез операцията Paperclip бил Вернер фон Браун, който е баща на американската лунна мисия Аполо.

Проект Manhattan

Една от най-известните тайни изследователски програми в най-новата история е проекта Манхатън, която ражда първата атомна бомба в света. Проектът стартира през 1939 г. и веднага пада под завесата на секретност.

Първата в света атомна бомба избухна в 5:30 ч. на 16 Юли, 1945 по време на т. нар. изпитание Тринити в Аламогордо Air Force Base, на 193 мили южно от Албъкърки. Експлозията създава гъба облак, която се издига на височина от 12 200 метра, а мощността е повече от 15000 тона TNT.

Един месец след теста Тринити, две атомни бомби са хвърлени в японските градове Хирошима и Нагасаки по време на заключителната фаза на Втората световна война. Към днешна дата, бомбардирането на Хирошима и Нагасаки са единствените случаи на използването на ядрени оръжия по време на война.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!